Njemački pivari dobit će državnu odštetu za propalo pivo

Njemačke pivare prošle godine su prodale oko 8,7 milijardi hektolitara piva, što je za 5,5 posto manje nego u godini ranije

20
Njemačkim pivarima bit će isplaćena naknada za troškove koje je im je prouzrokovalo  kvarenje piva zbog ograničenja povezanih s korona virusom, najavio je danas glasnogovornik bavarskog Ministarstva privrede.

Vlada u Berlinu zatvorila je restorane i otkazala velika događanja kako bi se suzbilo širenje korona virusa, pa pivare ne uspijevaju prodati proizvedeno pivo. Broj bačvi piva kojem ističe ili je već istekao rok trajanja raste iz dana u dan, što će za proizvođače značiti milione eura gubitaka.

Prošle sedmice, njemački pivari su vladi uputili otvoreno pismo, tražeći finansijsku pomoć jer im prijeti propast zbog oštrog pada potražnje u uvjetima zaključavanja ekonomije. Pismo je potpisalo oko 300 pivara, uključujući njemački ogranak danskog Carlsberga, te Bitburger Braugruppe, Krombacher i Paulaner Brauerei. Poručili su i da prodaja flaširanog piva u trgovinama nije “ni približno bila dovoljna” da se nadoknadi izgubljena prodaja u ugostiteljskom sektoru i slab izvoz.

Njemačke pivare prošle godine su prodale oko 8,7 milijardi hektolitara piva, što je za 5,5 posto manje nego u godini ranije.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here