VTKBiH i BIT Alijansa će sarađivati na jačanju i razvoju IKT sektora u BiH

Cilj potpisivanja Memoranduma  je unapređenje saradnje u oblastima djelatnosti koje su u obostranom interesu i u interesu jačanja i razvoja IKT Sektora u Bosni i Hercegovin

26

Na sastanku predstavnika Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine sa predstavnicima IKT Asocijacije i BIT Alijansa potpisan je Memorandum o međusobnoj saradnji. Potpisnici Memoranduma su predsjednik Komore  Vjekoslav Vuković i izvršna direktorica BIT Alijanse Tatjana Vučić.

Cilj potpisivanja Memoranduma  je unapređenje saradnje u oblastima djelatnosti koje su u obostranom interesu i u interesu jačanja i razvoja IKT Sektora u Bosni i Hercegovini, a koje podrazumjevaju realizaciju zajedničkih projekata, pokretanje inicijativa s ciljem lobiranja za unapređenje poslovnog okruženja informaciono komunikacione industrije, poticanje i koordinacija istraživanja i razvoj tehničko-tehnoloških dostignuća, kao i organizacija različitih događaja s ciljem unapređenja rada potpisnica.

Bit Alijansa okuplja 55 najvećih softverskih kompanija sa više od 2.200 uposlenih, čiji je cilj da razviju pozitivno poslovno okruženje za daljji rast bh. softverske industrije, Kontinuirano radi na rješavanju dva najveća problema s kojim se softverska industrija svakodnevno susreće – nedostatak kvalifikovanog kadra i slabo razvijene infrastrukture u softverskoj industriji praćene nedostatkom razvojnog podsticaja.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here