Rast bitcoina: Nakon Tesle, očekuje se i ulazak Applea

Analitičari RBC-a čak su povećali ciljanu cijenu Appleovih dionica na temelju pretpostavki da će Apple ući u bitcoin gdje vidi ogromne potencijale za tehnološkog diva. 

25
Početkom ove sedmice, na tržištu kriptovaluta pali su novi rekordi. Tržišna kapitalizacija podignuta je na gotovo 1,4 biliona dolara.
Bitcoin je tako od početka godine već u plusu gotovo 70 posto, nakon skoka za 300 posto u prošloj godini, jer investitori traže alternativu američkoj valuti budući da američka centralna banka Fed drži kamatne stope na nuli.

Najpopularnija kriptovaluta je u ponedjeljak uzletjela 20 posto, a vrijednost je premašila rekordnih 48.000 USD. Razlika između najniže i najviše vrijednosti dana bila je rekordnih 8.871 USD. Oduševljenje je potaknula vijest da je Tesla kupio čak 1,5 milijardi dolara u bitcoinima, dok najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk tvitovina uporno napuhuje i vrijednost dogecoina.

Ulaskom Tesle bitcoin postaje još istaknutiji ili „mainstream“ investicijska klasa.

Očekuje se da bi i Apple mogao ući u ove vode, iako trenutno još ne dopušta korisnicima Apple Paya da kupuju kriptovalute. Slijedom Teslinog primjera, najvrijednija svjetska kompanija također bi mogla pretvoriti dio svojih ogromnih novčanih rezervi (200 milijardi dolara) u bitcoin.

Analitičari RBC-a čak su povećali ciljanu cijenu Appleovih dionica na temelju pretpostavki da će Apple ući u bitcoin gdje vidi ogromne potencijale za tehnološkog diva.

Apple, primjerice, ima bazu od milijardu i pol korisnika što znači da bi mogao zaraditi oko 40 milijardi dolara godišnje od Wallet kripto mjenjačnice, zaključuju analitičari RBC-a. Procjenjuju da bi Apple mogao kupiti oko milijardu dolara vrijednih bitcoina što bi, dakako, bio snažan signal korisnicima njihovog Walleta da uđu u tu priču. Ne treba biti pretjerano dalekovodian da bi se vidjelo da bi takav potez dodatno podigao vrijednost bitcoina.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here