Elektroprivreda RS izabrana za javnog snabdjevača električnom energijom

U cilju pružanja univerzalne usluge - javnog snabdijevanja, a na osnovu novog Zakona, Vlada RS je odredila snabdijevača koji će pružati ovu uslugu kupcima iz kategorija domaćinstva i mali kupci, a koji ne izaberu snabdjevača na tržištu.

40

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o određivanju javnog snabdjevača električnom energijom.  Odredbama novog Zakona o električnoj energiji, koji je stupio na snagu 1. januara ove godine, svim kupcima električne energije omogućen je slobodan izbor snabdjevača.

U cilju pružanja univerzalne usluge – javnog snabdijevanja, a na osnovu novog Zakona, Vlada RS je odredila snabdijevača koji će pružati ovu uslugu kupcima iz kategorija domaćinstva i mali kupci, a koji ne izaberu snabdjevača na tržištu.

Na osnovu regulatornog izvještaja i drugih kriterijuma, utvrđeno je da uslove za obavljanje univerzalne usluge – javnog snabdijevanja ispunjava Mješoviti holding „Elektroprivreda Republike Srpske“ Matično preduzeće a.d. Trebinje, koje je određeno za javnog snabdjevača na period do pet godina.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here