U budžetu Kantona Sarajevo za oporavak privrede od pandemije 21 milion KM

Sredstva će u prvom redu biti namijenjena realnom sektoru, spašavanju radnih mjesta, privrednih subjekata i pokretanju ekonomije.

50

Budžet Ministarstva privrede Kantona Sarajevo iznosi 61.071.280 KM što je najveći iznos od formiranja ovog Ministarstvo u okviru kojeg su rekordni iznosi za poticaje privredi u historiji KS, objavio je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić.

S obzirom na negativne posljedice u privredi koje su izazvane pandemijom koronavirusa, kao podrška privredi u saniranju posljedica izazvane pandemijom planirana je pozicija grant sredstva podrške u svrhu saniranja negativnih posljedica koronavirusa u iznosu od 21 milion KM.

Četiri najvažnije stavke u budžetu koje podrazumijevanju poticajnu pomoć privredi su poticaji poljoprivrednoj proizvodnji od 6,1 milion KM, poticaji razvoju male privrede od  sedam miliona KM,  fond podrške privredi zbog posljedica izazvanih korona pandemijom od 21 milion KM te infrastrukturalno uređenje i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u poslovnim i industrijskim zonama od šest miliona KM.

Sredstva će u prvom redu biti namijenjena realnom sektoru, spašavanju radnih mjesta, privrednih subjekata i pokretanju ekonomije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here