Nagrađen studijski program Hemija

Pored istraživača, u realizaciji ovih projekata bili su angažovani i studenti oba ciklusa studija SP Hemija, što predstavlja posebnu vrijednost ostvarene saradnje.

58

Tim studijskog programa Hemija sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, dobitnik je ovogodišnje nagrade za naučna dostignuća.

Po treći put je ova nagrada otišla u ruke hemičara sa Prirodno-matematičkog fakulteta, a riječ je o nagradi koju jednom naučnom timu dodjeljuje Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visok obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, putem konkursa za podsticaje i nagrade u 2020. godini.

„Kriteriji za ovu nagradu su veoma jasni, pri čemu se u obzir uzima međunarodna vidljivost naučnika kroz učešća u međunarodnim projektima, realizovana međunarodna mentorstva i međunarodne monografije objavljene od strane renomiranih svjetskih izdavačkih kuća“, objavljeno je na internet stranici www.hemija.pmf.unibl.org.

Dodatni kriterij, na koji je SP Hemija naročito ponosan, predstavlja saradnja sa industrijom. Naime, u ovoj kategoriji tim je u 2020. godini kandidovao dva industrijska projekta i to sa kompanijama „Bentoprodukt“ iz Šipova i „Destilacija“ iz Teslića, koji imaju za cilj razvoj novih proizvoda u ovim kompanijama.

Pored istraživača, u realizaciji ovih projekata bili su angažovani i studenti oba ciklusa studija SP Hemija, što predstavlja posebnu vrijednost ostvarene saradnje.

Osim nagrade za najuspješniji tim, dodijeljene su i pojedinačne nagrade.

Naime, na Konkursu za podsticanje naučne produktivnosti u međunarodnim referentnim časopisima i nagrađivanje za naučna dostignuća u toku 2020. godine, koji je takođe realizovalo Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, nagrađeni su nastavnici i saradnici SP Hemija. Dobitnici nagrade su prof. dr Saša Zeljković, prof. dr Milica Balaban, doc. dr Suzana Gotovac Atlagić, kao i dr Ivan Samelak.

Na ovom konkursu nagrađeni su i nastavnici i saradnici sa drugih članica Univerziteta u Banjoj Luci.

Univerzitet u Banjoj Luci

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here