USAID pokreće projekt E-uprava

Cilj petogodišnjeg projekta, vrijednog 10,9 miliona američkih dolara, je povećanje transparentnosti i smanjenje korupcije

92

Kao podrška transparentnosti i smanjenju korupcije u vladinim procesima, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) pokreće novi projekt E-uprava u četvrtak 28. januara 2021. na linku https://us02web.zoom.us/j/81890614780, sa početkom u 11 sati.

“Cilj ovog petogodišnjeg projekta, vrijednog 10,9 miliona američkih dolara, je povećanje transparentnosti i smanjenje korupcije putem digitalizacije procesa koje vode nadležni organi, uključujući međusobno djelovanje između javnih dužnosnika s jedne i potencijalnih investitora, lokalnih preduzeća i građana s druge strane. USAID projekt E-uprava pružit će softversku, hardversku i tehničku pomoć u oblastima e-potpisa, e-građevinskih dozvola, inspekcijskih službi, socijalnih registara i procesa javnih nabavki širom BiH. Unapređenje efikasnosti administracije imat će neposredan, pozitivan uticaj na građane i firme u BiH. Kako bi se dodatno ojačala odgovornost i transparentnost, projekat će takođe raditi na izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva za praćenje i izvještavanje o procesima javnih nabavki, uključujući monitoring moguće korupcije”, saopšteno je iz USAID-a.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here