Direktorica FIPA-e razgovarala sa direktorom RAS-a

Dogovoreno zaključivanje memoranduma o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH i Razvojne agencije Srbije, nakon što ga odobri Predsjedništvo BiH

28

Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) u BiH Milica Marković u Beogradu je održala sastanak sa direktorom Razvojne agencije Srbije (RAS) Radošem Gazdićem.

Marković je predstavila aktivnosti na kojima je FIPA angažovana s ciljem predstavljanja investicijskih potencijala BiH. Tom prilikom je inicirala zajedničke aktivnosti koje se odnose na promociju regiona te dodatna privlačenja ulaganja iz Srbije, koja je trenutno treća zemlja investitor u BiH.

Marković i Gazdić su dogovorili zaključivanje memoranduma o razumijevanju između FIPA-e i RAS-a, nakon što ga odobri Predsjedništvo BiH.

Također je razgovarano o planovima Američkog investicijskog fonda DFC, koji je otvorio kancelariju u Beogradu iz koje će pokrivati i Bosnu i Hercegovinu i region, te njegovoj kreditnoj-garantnoj šemi i proizvodima za kompanije.

FIPA će uskoro organizovati i sastanak sa direktorom kancelarije DFC-a u Beogradu kako bi razgovarali o planovima za BiH, ponudi za bh. kompanije i privlačenju ulaganja iz SAD-a.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here