USAID pokreće Projekt razvoja održivog turizma u BiH

Cilj 20 miliona američkih dolara vrijednog Projekta je podrška dalekosežnom ekonomskom razvoju pokrenutim turizmom

63

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) pokreće novi petogodišnji Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini.

“Cilj 20 miliona američkih dolara vrijednog Projekta je podrška dalekosežnom ekonomskom razvoju pokrenutim turizmom te promocija društvene harmonije kroz privredno aktiviranje bogatog kulturnog naslijeđa i prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine. Kroz poticanje saradnje između svih nivoa vlasti, privrede i lokalnih zajednica, Projekt će podržati oporavak turističkog sektora u Bosni i Hercegovini od negativnih utjecaja pandemije”, saopćeno je iz USAID-a.

Projekt će biti zvanično pokrenut putem webinara zakazanog za 25. i 26. januar. Eric Nelson, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, obratit će se uvodnim govorom prvog dana tog događaja, za koji su najavljena i obraćanja Staše Košarca, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Edite Đapo, ministrice okoliša i turizma FBiH te Suzane Gašić, ministrice trgovine i turizma RS. Nancy Eslick, direktorica USAID misije u BiH,  bit će domaćica predstavljanja Projekta prvog dana te će se obratiti uvodnim govorom tokom drugog dana događaja.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here