ZA POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENI SEKTOR POMOĆ OD 8.199.933,02 KM

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zaduženo je da sa subjektima iz ove odluke potpiše ugovor i vrši kontinuiran nadzor nad utroškom sredstava

34

 

Na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada FBiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila Odluku o dodjeli finansijske pomoći izvozno orjentiranim privrednim društvima, zadrugama, obrtima i drugim pravnim subjektima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u okolnostima pandemije COVID-19.

Sredstva u ukupnom iznosu od 8.199.933,02 KM bit će dodijeljena na ime finansijske pomoći, prema odobrenim zahtjevima, za 31 izvozno orjentirani privredni subjekt iz poljoprivredno-prehrambenog sektora. Sredstva su obezbijeđena u Budžetu FBiH za 2020. godinu na razdjelu subvencija privatnim preduzećima i poduzetnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zaduženo je da sa subjektima iz ove odluke potpiše ugovor i vrši kontinuiran nadzor nad utroškom sredstava, a u skladu sa Uredbom o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19.

Podsjetimo Federalna vlada je ovom uredbom u tekućoj godini kao pomoć privredi izdvojila 90 miliona KM.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here