The Urban Collëctif: Citroën, Accor i JCDecaux zajedno osmišljavaju budućnost autonomne gradske mobilnosti za sve

Ako su javnost, a posebno lokalne vlasti ključni igrači u razvoju “gradova sutrašnjice”, kompanije također igraju značajnu ulogu u predviđanju i podršci tih promjena

32

Citroën, Accor i JCDecaux, tri francuske kompanije međunarodnog kalibra, prisutne u svakodnevnom životu stanovnika u gradovima, udružile su svoje snage pod imenom The Urban Collëctif kako bi zajedno osmislile budućnost autonomne urbane mobilnosti.

 “21. stoljeće bit će u gradovima”. Ovaj citat bivšeg gradonačelnika Denvera Wellingtona Webba potiče na razmišljanje i sažima evoluciju naše planete. Svjetska banka predvidjela je da će 2050. dvije trećine ukupne populacije živjeti u velegradskim područjima. Svugdje se gradovi mijenjaju i aktivno odgovaraju na razne ekonomske, socijalne i ekološke izazove, što otvara mogućnosti za zamišljanje urbanog prostora sutrašnjice. U tom kontekstu urbanizacije, autonomna urbana mobilnost savršeno ima smisla, posebno kada ispunjava težnje održivih poboljšanja u kvaliteti života u gradovima i optimiziranju vremena putovanja.

Ako su javnost, a posebno lokalne vlasti ključni igrači u razvoju “gradova sutrašnjice”, kompanije također igraju značajnu ulogu u predviđanju i podršci tih promjena.

The Urban Collëctif je kreiran iz zajedničke ambicije osmišljavanja autonomne urbane mobilnosti za sve. Ove tri kompanije koje ga osnivaju imaju iza sebe 200 godina inovacije. Citroën, Accor i JCDecaux podijelile su svoje znanje i umijeće te iskustvo, kako bi ponudile potpuno novo gradsko iskustvo.

The Urban Collëctif će imati svjetsku premijeru u srijedu, 4. novembra 2020, tokom 100 posto digitalnog eventa – autonomna urbana mobilnost za sve prema načelu “open-source”.

Više od 100 godina, Citroën je ključan igrač u slobodi kretanja. Od legendarnih modela Traction Avant i 2CV do urbanih rješenja mobilnosti sa 100 posto električnim vozilom Ami, Citroën je uvijek pokazivao odvažnost i kreativnost kako bi proširio pristup mobilnosti, u gradovima i okolici. Citroën ove godine otvara novo poglavlje u svojoj historiji, ‘Ëlectric for all’, s lansiranjem šest elektrificiranih modela, uključujući novi ë-C4, kako bi osigurao ponudu mobilnosti koja je održiva i dostupna svima. Naviknut na preispitivanje pravila, bilo je prirodno da se Citroën upusti u projekt The Urban Collëctif koji će nuditi 100 posto električna autonomna rješenja mobilnosti u službi novog iskustva života u gradu.

Vincent Cobée, CEO marke Citroën, otkrio je: “Vođeni istim vrijednostima inovacije, odvažnosti I korisničke usluge, Citroën, Accor i JCDecaux prirodno su se okupili u stvaranju The Urban Collëctif. Ovaj inovativan projekt savršeno se uklapa u DNK marke Citroën, koja je mobilnost učinila dostupnu svima od 1919”.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here