Bespovratnih 484.379 KM za DigIT projekt

Projekt će podići konkurentnost i inovacione kapacitete izvozno orijentiranih malih i srednjih preduzeća u metalskom sektoru RS

55

Privredna komora RS potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekat “Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT“. Projekat traje 18 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta iznosi  484.379 KM, od čega 383.998,39 KM sufinansira Evropska unija u okviru EU4Business.

Privredna komora RS je nosilac projekta, a partneri na realizaciji su Područna privredna komora Banja Luka, Inovacioni centar Banja Luka, te kompanije Saga NFG  Banja Luka i Topinox  iz Prnjavora.

Projekat će podići konkurentnost i inovacione kapacitete izvozno orijentiranih malih i srednjih preduzeća (MSP) u metalskom sektoru RS, kroz proces njihove digitalne transformacije.

Specifični ciljevi projekta su poboljšanje znanja o digitalnoj transformaciji MSP-a i podsticanje primjene inovacija digitalizacijom u metalskom sektoru, povećanje svijesti kompanija o značaju i neophodnosti digitalne transformacije, povećavajući na taj način potražnju kompanija za digitalizacijom i poboljšavajući povezanost sektora metalo-prerade i sektora informaciono-komunikacione tehnologije (IKT). Kao i razvijanje održive standardizirane podrške za MSP u procesu digitalne transformacije i poboljšanje eko-sistema za podršku digitalnoj transformaciji, poboljšanje znanja i povećanje svijesti u vezi sa upravljanjem krizama, izradom planova kontinuiteta poslovanja, digitalizacijom i reinženjeringom poslovnih procesa, korišćenjem savremenih IKT alata za poslovanje, komunikaciju i prodaju proizvoda, kao i za pružanje zdravstvene zaštite i sigurnosti na radu.

Projekat „Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT“ sufinansira Evropska unija putem EU4Business projekta koji zajednički provode GIZ, UNDP i ILO u okviru Strategija lokalnog razvoja – Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Njemačke (BMZ).

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here