Završeno šesto izdanje Tech Hosted by LANACO konferencije

Najveća multivendorska konferencija u Bosni i Hercegovini, Tech Hosted by LANACO organizovana je a pod sloganom “Go Beyond Digital“.

38

Najveća multivendorska konferencija u Bosni i Hercegovini, Tech Hosted by LANACO
organizovana je danas u potpuno drugačijem izdanju, a pod sloganom: “Go Beyond Digital“.
Na konferenciji su učestvovali predstavnici javnih i privatnih kompanija i organizacija koji žele da saznaju nešto više informacija o savremenim tehnološkim rješenjima. U skladu sa
preporukama i mjerama nadležnih organizacija, ovogodišnja konferencija je održana u
LANACO Tehnološkom centru za određen broj učesnika a svi prijavljeni učesnici konferenciju su mogli pratiti on line putem streama.
Konferencija je i ove godine okupila vodeće stručnjake iz oblasti IT industrije i najveća imena u oblasti tehnoloških inovacija među kojima su Veeam, Kaspersky, Lenovo i DellEMC.
Kako bi pomogli kompanijama svih veličina da uspješno savladaju izazove koji su postavljeni ispred njih u vidu kompleksnih zahtjeva za Data management, Nemanja Pejić, predstavnik kompanije Veem, prezentovao je rješenje u kojem su spojene mnoge vrijednosti i inovacije, pod nazivom Veeam Availability Suite™ v10.
Predstavnik kompanije Kaspersky, Srđan Gligorić, istaknuo je Endpoint Detection and
Response (EDR) rješenje koje kombinuje čitav niz moćnih tehnologija zaštite u jednom čvrsto integrisanom rješenju, a kojem je glavna funkcija da obezbijedi maksimalnu zaštitu od različitih napada na sisteme sigurnosti.
Aleksandar Aksentijević ispred jednog od vodećih brendova u tehnološkom svijetu Lenovo, na današnjoj Tech hosted by LANACO konferencije govorio je o važnosti prilagođavanja zahtjevima tržišta i promjenama koje se dešavaju u dinamičnom IT svijetu.

Sa predstavljanjem rješenja Powerstore, a u okviru teme “Powerstore – the future of storage solutions” kompanije Dell, Dragan Jovančić prezentovao je ključne karakteristike ovoga rješenja među kojima su fleksibilna, skalabilna arhitektura i povećana automatizacija sa kojim se povećava nivo operativne jednostavnosti i utiče na krajnje rezultate u poslovanju.
Pored predstavljanja tehnoloških rješenja globalnih stručnjaka, na konferenciji su prezentovana i savremena rješenja domaćih stručnjaka iz oblasti vještačke inteligencije i mašinskog učenja, jednako kao rješenja iz oblasti IoT-ja za revoluciju svakodnevnih ljudskih aktivnosti i promjenu načina poslovanja.
Ovogodišnji Tech hosted by LANACO 2020 u svom novom izdanju donio je brojne novitete ali i jasne smjernice u kojim pravcima se kreću transformacije poslovanja svih sektora.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here