Hrvatski poduzetnici traže ostavke ministara

Udruženje Glas poduzetnika trži ostavke svih ministara koji su za vrijeme "zaključavanja" zbog virusa korona posjećivali ugostiteljski objekat u vlasništvu uhapšenog šefa Uprave Janafa Dragana Kovačevića, osumnjičenog za korupciju.

1

Hrvatsko udruženje Glas poduzetnika trži ostavke svih ministara koji su za vrijeme “zaključavanja” usljed epidemije virusa korona posjećivali ugostiteljski objekat u vlasništvu šefa Uprave Janafa Dragana Kovačevića, uhapšenog sa još 10 osoba zbog sumnje o umiješanosti u korupciju.

Zahtjev je na društvenim mrežama objavio jedan od osnivača Udruženja Dražen Oreščanin, u čijoj objavi se navodi da je stav tog udruženja da bi “svi ministri, pomoćnici i državni sekretari koji su bili u Kovačevićevom klubu tokom trajanja mjera zatvaranja ugostiteljskih objekata od 19. marta do 11. maja ove godine trebali odmah da podnesu neopozive ostavke”.

“Najmanje su tri razloga za to – svjesno kršenje propisanih mjera, neprijavljivanje kršenja propisanih mjera te licemjerje i dvostruka pravila zbog kažnjavanja ugostiteljskih objekata bez razloga, dok su oni lično kršili ista ta pravila”, naodi se u objavi, uz najavu da će Udruženje zahtijevati i pokretanje istrage o svim nelegalnim i neprijavljenim radnjama kluba “uključujući točenje pića bez dozvole, neplaćanja PDV-a i svega ostaloga od početka funkcioniranja”.

Hrvatski mdiji prenose da su najmanje tri ministra iz vlade Andreja Plenkovića posjećivali klub Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici u Zagrebu. U tom klubu je, kako navode, radio šank, izdavala su se pića bez računa, ali Državna inspekcija nikada nije ušla u taj prostor.

“U klubu Dragana Kovačevića organizirala su se česta druženja za gospodarstvenike, osobe iz javnog života te dužnosnike najvišeg ranga, a klub je postao nacionalno poznat kao mjesto navodne primopredaje mita od gotovo dva milijuna kuna koje je u torbi unio poduzetnik Krešo Petek. Onamo su dolazili aktualni ministri kao što je Oleg Butković koji je kartao belu, Josip Aladrović, rođak Dragana Kovačevića, također je bio čest gost, kao i Aladrovićev kum, ministar Tomislav Ćorić. I predsjednik Zoran Milanović bio je tamo – rekao je da je riječ o neuglednom prostoru u kojem je par puta popio piće. Ondje je bio i bivši predsjednik Stjepan Mesić, a priznao je da je tamo kartao i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić”, tvrde hrvatski mediji.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here