Hrvatski poduzetnici traže ostavke ministara

Udruženje Glas poduzetnika trži ostavke svih ministara koji su za vrijeme "zaključavanja" zbog virusa korona posjećivali ugostiteljski objekat u vlasništvu uhapšenog šefa Uprave Janafa Dragana Kovačevića, osumnjičenog za korupciju.

17

Hrvatsko udruženje Glas poduzetnika trži ostavke svih ministara koji su za vrijeme “zaključavanja” usljed epidemije virusa korona posjećivali ugostiteljski objekat u vlasništvu šefa Uprave Janafa Dragana Kovačevića, uhapšenog sa još 10 osoba zbog sumnje o umiješanosti u korupciju.

Zahtjev je na društvenim mrežama objavio jedan od osnivača Udruženja Dražen Oreščanin, u čijoj objavi se navodi da je stav tog udruženja da bi “svi ministri, pomoćnici i državni sekretari koji su bili u Kovačevićevom klubu tokom trajanja mjera zatvaranja ugostiteljskih objekata od 19. marta do 11. maja ove godine trebali odmah da podnesu neopozive ostavke”.

“Najmanje su tri razloga za to – svjesno kršenje propisanih mjera, neprijavljivanje kršenja propisanih mjera te licemjerje i dvostruka pravila zbog kažnjavanja ugostiteljskih objekata bez razloga, dok su oni lično kršili ista ta pravila”, naodi se u objavi, uz najavu da će Udruženje zahtijevati i pokretanje istrage o svim nelegalnim i neprijavljenim radnjama kluba “uključujući točenje pića bez dozvole, neplaćanja PDV-a i svega ostaloga od početka funkcioniranja”.

Hrvatski mdiji prenose da su najmanje tri ministra iz vlade Andreja Plenkovića posjećivali klub Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici u Zagrebu. U tom klubu je, kako navode, radio šank, izdavala su se pića bez računa, ali Državna inspekcija nikada nije ušla u taj prostor.

“U klubu Dragana Kovačevića organizirala su se česta druženja za gospodarstvenike, osobe iz javnog života te dužnosnike najvišeg ranga, a klub je postao nacionalno poznat kao mjesto navodne primopredaje mita od gotovo dva milijuna kuna koje je u torbi unio poduzetnik Krešo Petek. Onamo su dolazili aktualni ministri kao što je Oleg Butković koji je kartao belu, Josip Aladrović, rođak Dragana Kovačevića, također je bio čest gost, kao i Aladrovićev kum, ministar Tomislav Ćorić. I predsjednik Zoran Milanović bio je tamo – rekao je da je riječ o neuglednom prostoru u kojem je par puta popio piće. Ondje je bio i bivši predsjednik Stjepan Mesić, a priznao je da je tamo kartao i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić”, tvrde hrvatski mediji.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here