Zlatni BAM za BBI banku za najveći rast finansiranja i depozita u 2019.

Nagrade je u ime BBI d.d. na svečanosti održanoj 17.9.2020. g. u Sarajevu primio g. Emir Čehajić, član Uprave, koji se pri preuzimanju nagrada zahvalio svim klijentima BBI banke koji su BBI banci ukazali povjerenje

66

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo dobitnik je priznanja „Zlatni BAM“ za „Najveći procentualni rast finansiranja i depozita“ u 2019. godini. Ovo priznanje, na osnovu godišnjih izvještaja nezavisnih revizora, već osamnaest godina dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin „Banke i Biznis u BiH“.

Osim „Zlatnog BAM-a“, koji se dodjeljuje na osnovu godišnjih izvještaja, uredništvo i saradnici finansijsko-poslovnog magazina „Banke i Biznis u BiH“ dodjeljuje i određen broj posebnih Plaketa „Zlatni BAM“ za individualni i kolektivni rad na svestranom unapređenju rada banaka i ostvarivanju njihove kvalitetnije veze sa klijentima. Bosna Bank International je i u ovom segmentu dobitnica priznanja i to za „Ideju godine“ – besplatnu mobilnu aplikaciju „Card Guard“, koja pruža preventivnu zaštitu kartičnih transakcija.

Nagrade je u ime BBI d.d. na svečanosti održanoj 17.9.2020. g. u Sarajevu primio g. Emir Čehajić, član Uprave, koji se pri preuzimanju nagrada zahvalio svim klijentima BBI banke koji su BBI banci ukazali povjerenje, te dodao:

„Čestitam i svim našim zaposlenicima na uloženom trudu i radu koji su doveli do uspješnih poslovnih rezultata, kao i našim kolegama iz kompanije Bamcard s kojima smo zajedno razvili i implementirali mobilnu aplikaciju „Card Guard“ za preventivnu zaštitu i kontrolu nad svim kartičnim transakcijama. Aplikacija je vrlo inovativna i omogućava potpunu blokadu kartice ili ograničavanje na više načina rada kartice na POS terminalima, bankomatima i u e-commerce transakcijama“,  kazao je Čehajić na svečanosti pri preuzimanju nagrada.

Bosna Bank International ove godine obilježava 20 godina poslovanja u Bosni i Hercegovini, uz kontinuiranu posvećenost pružanju podrške bh. privredi i građanima BiH.

„Ova priznanja su za nas izuzetno značajna obzirom da predstavljaju potvrdu uspješnosti naše poslovne strategije u skladu s kojom svim našim klijentima nastojimo ponuditi vrhunski kvalitet usluge i olakšati poslovanje i svakodnevni život. Jedna smo od rijetkih banaka na tržištu BiH koja je ovu veličinu dostigla organskim rastom, što nam je omogućilo građenje jedinstvene korporativne kulture i sistema vrijednosti. Uspjesi BBI banke su utemeljeni na profesionalnom i predanom radu svih zaposlenika i predstavljaju motivirajući faktor da budemo još bolji. Naročito nas raduje jer smo priznanje dobili  i za rast depozita što je znak povjerenja koje građani i privrednici daju BBI banci. Upravo to povjerenje i odnos prema klijentima formirali su u javnosti percepciju da je BBI banka, jedna od najvećih banaka u BiH“,  izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here