AmCham bih i SYS Company ozvaničili saradnju u sklopu USAID WHAM projekta

DevOps je novi način razmišljanja i kolaboracije u IT svijetu u kojem se uklanjaju prepreke i različitosti između Development-a (razvoja, kojem je fokus „nešto novo“) i Operations-a (održavanja, kojem je fokus „stabilnost“)

42

AmCham BiH je danas ozvaničio saradnju sa SYS Company, ukupno devetoj po redu kompanijom, u sklopu aktivnosti AmCham BiH i USAID Bosnia and Herzegovina WHAM Activity projekta.

U okviru saradnje dogovorena je edukacija pod nazivom DevOps foundation za članice Amcham-a. Edukaciju će pohađati do 16 polaznika, a ICT kompanije će u konačnici zaposliti kvalitetne kadrove.

DevOps je novi način razmišljanja i kolaboracije u IT svijetu u kojem se uklanjaju prepreke i različitosti između Development-a (razvoja, kojem je fokus „nešto novo“) i Operations-a (održavanja, kojem je fokus „stabilnost“). Polaznici će također imati priliku da naprave poveznice između DevOps oblasti i ostalih okvirnih okruženja, te nove poglede s poslovne perspektive i automatizacije u poslovanju.

Emir Hulusić, voditelj edukacionog centra SYS Company, je izjavio „Zadovoljstvo nam je najaviti realizaciju veoma značajnog projekta za doprinos u razvoju lokalne informacione industrije, kao i otvaranju novih radnih mjesta u bh. informatičkim kompanijama. SYS Company edukacijski centar je lider u Bosni i Hercegovini kada su u pitanju IT i poslovne edukacije, a AmCham BiH i USAID Bosnia and Herzegovina su prepoznali SYS Company i naš edukacijski centar kao partnera u tom polju.

AmCham BiH je i tokom pandemije korona virusa izvršio neophodne korake u vidu potpore pri zapošljavanju.

Drago nam je da ćemo kroz nastavak educiranja ICT kadrova direktno učestvovati da kompanije članice dobiju dodatnu vrijednost u budućem radu. Ovo je početak saradnje sa SYS Company, te ćemo u budućnosti raditi na kreiranju kompletnog paketa edukacija sa posebnim pogodnostima, a koji ćemo komunicirati prema našim članovima, jer su to dodatne vrijednosti članstva” izjavio je Nedim Hamzić, Generalni sekretar AmCham BiH.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here