Tržišna vrijednost Tesle blizu 400 milijardi dolara

Favoriti na tržištu i dalje su Tesline dionice. Nakon što je kompanija 11. augusta objavila da je krajem ovog mjeseca planirala podijeliti svoje dionice u omjeru 1: 5, cijena im je skočila za gotovo 50 posto

34
Unatoč neizvjesnoj ekonomskoj situaciji, mnoge dionice, a time i indeksi, i dalje rastu, budući da su ulagači spremni riskirati s nižim kamatnim stopama. 
Središnje banke su na njihovoj strani s fantastičnim iznosima novoštampanog novca.

Favoriti na tržištu i dalje su Tesline dionice. Nakon što je kompanija 11. augusta objavila da je krajem ovog mjeseca planirala podijeliti svoje dionice u omjeru 1: 5, cijena im je skočila za gotovo 50 posto i dosegla 2.100 dolara, a tržišna kapitalizacija dosegla se vrlo blizu 400 milijardi dolara, što je četiri puta više ukupne vrijednosti tri automobilska giganta u Detroitu (GM, Ford, Fiat Chrysler).

Većina analitičara na Wall Streetu vjeruje da su dionice precijenjene i predviđaju njihov pad cijene, ali u prošlosti se uvijek pokazalo da su ulagači koji su „shortali“ Tesline dionice (kladili se na njihov pad) kasnije razbijali glavu zbog tog poteza.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here