Messi postaje milijarder

Prošle godine Cristino Ronaldo je postao prvi sportista iz momčadskih sportova i prvi fudbaler koji je zaradio milijardu dolara, od čega je 650 miliona dobio od ugovora

39
Argentinska nogometna zvijezda Leo Messi postat će drugi fudbaler koji je zaradio milijardu dolara u karijeri.
Prema magazinu “Forbes”, Messijeva ukupna zarada dostići će milijardu dolara ako završi sezonu 2020/21. u Barceloni. On bi u posljednjoj godini ugovora s klubom trebao zaraditi 92 miliona dolara, piše “Forbes”.

Samo trojica sportista su zaradila više od milijardu dolara tokom karijere. Golfer Tiger Woods je milijardu dolara prebacio još 2009. godine, kada je potpisao astronomski ugovor sa kompanijom “Nike”. Pridružio mu se bokser Floyd Mayweather 2017. godine, s tim da je on najveći dio novca dobio od skupocjenih TV prava.

Prošle godine Cristino Ronaldo je postao prvi sportista iz momčadskih sportova i prvi fudbaler koji je zaradio milijardu dolara, od čega je 650 miliona dobio od ugovora. Michael Jordan je prvi milijarder među sportašima, ali je to postao po završetku karijere u raznim poslovnim poduhvatima i zahvaljujući suradnji s kompanijom Nike.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here