Regionalna online konferencija „Izazov izvoza – Moramo naprijed” početkom septembra

Upravo je zato cilj konferencije poručiti javnosti i privrednicima regiona da bez obzira na ekonomsku krizu koja je zadesila cijeli svijet „Moramo naprijed”.

37

I ove godine u okviru projekta „100 najvećih u BiH“, koji organizuju Poslovne novine iz Sarajeva u suorganizaciji Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH i LRC-a, uz generalnog pokrovitelja Euroexpress brza pošta, realizovaće treću po redu regionalnu panel konferenciju pod nazivom „Izazov izvoza – Moramo naprijed”. S obzirom na aktuelnu situaciju u vezi sa pandemijom izazvanom koronavirusom, ovogodišnja konferencija će se održati online, 2. septembra u 14:00 sati putem Zoom aplikacije.

Svjedoci smo kako globalna ekonomija posrće pod teretom pandemije. Iz dana u dan dobivamo različite procjene razmjera ekonomske krize. Sada smo sigurni da više nije riječ o kratkoročnom padu ekonomija, a mnogi političari i analitičari širom svijeta upozoravaju da će se posljedice pandemije izazvane koronavirusom u ekonomiji osjećati dugoročno.

Upravo je zato cilj konferencije poručiti javnosti i privrednicima regiona da bez obzira na ekonomsku krizu koja je zadesila cijeli svijet „Moramo naprijed”. S obzirom na periode zatvaranja granica i ekonomija, u vrijeme kada se svi okreću ka sebi, izvoznici su se našli pred brojnim izazovima. Hoćemo li nakon svega, uz nove nametnute mjere zaštite od koronavirusa, moći govoriti o jedinstvenom tržištu regiona koje se zagovaralo proteklih godina? Zavisni smo ekonomski jedni od drugih i saradnja je pitanje opstanka svih nas. Na regionalnoj online konferenciji predstavnici Komorskog investicionog foruma zemalja Zapadnog Balkana i uspješni privrednici razmijeniće iskustva i primjere dobre prakse, kao i rješenja kako dalje.

Svoje učešće na panelu potvrdili su: dr. sc. Vjekoslav Vuković, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, Marko Čadež, predsjednik UO Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF) i predsjednik Privredne komore Srbije, Safet Gerxhaliu, generalni sekretar Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, Jadranka Kuljanin, direktorica LRC d. o. o. vodeće bonitetne agencije u BiH, Marinko Tomić, generalni direktor EuroExpress brza pošta d. o. o. iz Banja Luke, Nihad Unkić, direktor kompanije Herceg d. o. o. iz Srebrenika, Emil Kučković, direktor Poslovnih novina d. o. o. iz Sarajeva i član Uprave LRC Group. Učešće su najavili i drugi predstavnici privrede i KIF-a.

Zainteresovani za učešće na regionlanoj panel konferenciji mogu se prijaviti na linku izazovizvoza.poslovnenovine.ba. Učešće je besplatno, a prijava obavezna.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here