Drugu godinu zaredom Dwayne Johnson najplaćeniji glumac na svijetu, slijedi ga Ryan Reynolds

Kad se saberu zarade top deset najplaćenijih glumaca u prošloj godini, ispada da su zajedno prihodovali 545,5 miliona dolara. Četvrtina te sume dolazi od Netflixa, piše Forbes

48

Dwayne Johnson ili popularni “The Rock” drugu godinu zaredom proglašen je najplaćenijim glumcem, objavio je časopis Forbes.

Ovaj bivši hrvač navodno je zaradio 87,5 miliona dolara između 1. juna 2019. i 1. juna 2020. godine, uključujući i 23,5 miliona dolara od Netflixovog trilera “Red Notice”. Veliku je zaradu ostvario i od svoje fitness linije Project Rock.

Kad se saberu zarade top deset najplaćenijih glumaca u prošloj godini, ispada da su zajedno prihodovali 545,5 miliona dolara. Četvrtina te sume dolazi od Netflixa, piše Forbes, a prenosi BBC.

Johnsonov kolega iz filma “Red Notice”, Ryan Reynolds drugi je najplaćeniji glumac sa zaradom od 71,5 miliona dolara. Od “Red Noticea” je zaradio 20 miliona dolara te dodatnih 20 miliona od još jednog Netflixovog filma pod nazivom “Six Underground”.

Treći na popisu je glumac i producent Mark Wahlberg, koji je prihodovao 58 miliona dolara, dok je Ben Affleck na četvrtom, a Vin Diesel na petom mjestu najplaćenijih u svijetu glume.

Indijski glumac Akshay Kumar jedina je zvijezda Bollywooda koja se našla među top deset najplaćenijih glumaca na svijetu. On je šesti sa zaradom od 48,5 miliona dolara.

U vrhu Forbesove liste su i Lin-Manuel Miranda, Will Smith, Adam Sandler i Jackie Chan.

Popis s imenima najplaćenijih glumica još nije objavljen. Na vrhu prošlogodišnje liste bila je Scarlett Johansson.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here