Nakon povećanja broja zaraženih: Pariz uveo obavezno nošenje maski na otvorenom

Francuska je, naime, ponovno suočena s porastom broja zaraženih. U petak navečer prijavljeno je 2.288 novih slučajeva u 24 sata

34

U Parizu je u ponedjeljak ujutro (10.8.) na snagu stupila odluka o obaveznom nošenju maski na obalama rijeke i kanala kao i na nekim prometnim ulicama.

Pariz je tako postao još jedan u nizu francuskih gradova koji je uveo obavezno nošenje maski na nekim područjima na otvorenom.

Maske su obavezne u cijeloj državi u većini zatvorenih prostora otvorenih za javnost.

Francuska je, naime, ponovno suočena s porastom broja zaraženih. U petak navečer prijavljeno je 2.288 novih slučajeva u 24 sata. Pa ipak, broj teško oboljelih na intenzivnoj njezi ostao je stabilan i, kako prenosi SEEbiz, iznosi 383.

Na vrhuncu epidemije početkom aprila u Francuskoj je na intenzivnoj njezi bilo više od 7.000 ljudi. Od Covida-19 dosad je umrlo 30.324 Francuza.

Odluka o uvođenju obaveznog nošenja maski na otvorenom podijelila je stručnjake. Neki govore da će to pomoći spriječiti da se zaraza ponovno razbukti, dok drugi podastiru dokaze da se većina zaraza događa u zatvorenim prostorima.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here