U toku vikenda kažnjeno 11 subjekata zbog nepridržavanja mjera protiv virusa korona

Nepravilnosti su utvrđene jer se subjekti nisu dosljedno pridržavali propisanih preventivnih mjera koje se odnose na obezbjeđivanja fizičke distance, broj lica koja istovremeno borave u objektu, te korišćenje zaštitne opreme

34

Inspekcijski organi Republike Srpske i proteklog vikenda su nastavili sa pojačanim kontrolama poštovanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama. Republički inspektori u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave u večernjim satima izvršili su 490 inspekcijskih kontrola širom Republike Srpske. Akcenat u kontrolama i dalje je usmjeren na ugostiteljske objekte u večernjim satima.

U trenutku dolaska inspektora u 11 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju, zbog čega su i sankcionisani kaznama u iznosu od 7.300 KM. Nepravilnosti su utvrđene jer se subjekti nisu dosljedno pridržavali propisanih preventivnih mjera koje se odnose na obezbjeđivanja fizičke distance, broj lica koja istovremeno borave u objektu, te korišćenje zaštitne opreme.

U okviru navedenih kontrola izvršenih u proteklom periodu, inspektori su do sada izrekli kazne u ukupnom iznosu od 104.400 KM. Imajući u vidu zakonske odredbe prema kojima inspektor kao ovlašćeni organ može izreći samo minimum propisane novčane kazne, evidentno je da su inspektori na terenu preduzimali represivne mjere u svim slučajevima kada su zetekli subjekte u prekršaju.

Još jednom pozivamo privredne subjekte da svoj rad prilagode trenutnoj epidemiološkoj situaciji i da prevenciju stave na prvo mjesto. Takođe, želimo apelovati i na građane da se pridržavaju preventivnih mjera i da na svom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju. Uz sav trud zdravstvenih radnika, kontrole inspekcijskih organa, mjere Republičkog štaba za vanredne situacije u cilju suzbijanja širenja virusa korona u zajednici, ukoliko kao pojedinci ne budemo čuvali svoje zdravlje, posljedice sa cijelu zajednicu će biti mnogo veće,

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here