Fiat Chrysler izgubio preko milijardu eura u drugom kvartalu

"Prodaja je pala zbog mjera povezanih s pandemijom koje su zaustavile proizvodnju i potražnju", napisala je kompanija u objavi.

32
Talijansko-američki proizvođač automobila Fiat Chrysler (FCA) zabilježio je gubitak od nešto više od milijardu eura u drugom tromjesečju.
Izvršni direktor Mike Manley rekao je da su se uspjeli nositi s krizom uzrokovanom pandemijom covida-19 i da su finansijski dovoljno jaki da nastave provoditi svoj plan.

Gubitak je niži u drugom tromjesečju nego u prvom, kada se zaustavio na 1,7 milijardi eura, javlja francuska novinska agencija AFP. Investitori su pozitivno odgovorili na izvještaj o poslovanju, budući da su dionice kompanije na milanskoj berzi porasle 0,8 posto, na gotovo devet eura.

Neto gubitak zaustavio se na 1,048 milijardi eura, dok je FCA zabilježila 793 milijuna eura neto dobiti u drugom tromjesečju prošle godine. Proizvođač automobila prodao je 424.000 vozila u četvrtini, 63 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

“Prodaja je pala zbog mjera povezanih s pandemijom koje su zaustavile proizvodnju i potražnju”, napisala je kompanija u objavi.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here