Vlada USK će raspisati javni poziv za drugi krug subvencija privredi

Konačna rang lista korisnika sredstava, nakon provedenog javnog poziva za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plaća za mjesec mart i dijela plaća za mjesec april 2020. godine po Programu podrške subjektima male privrede za suzbijanje posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa (COVID-19) ukazala je da će za ovu namjenu biti izdvojeno 1,447.203,52 KM

61

Na 164. sjednici Vlada Unsko-sanskog Kantona je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta utvrdila Prijedlog Zakona o priznavanju inostranih obrazovnih kvalifikacija te prijedlog Odluke o visini osnovice i koeficijenata za zaposlene u ustanovama predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja Unsko-sanskog kantona za period od 01.05.2020.-30.06.2020. godine kao i prijedlog plana upisa studenata u prvu godinu II ciklusa studija na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću za akademsku 2020/21 godinu.

Članovi Vlade USK su na 164. sjednici, prihvatili i polugodišnji izvještaj o realizaciji kantonalnih novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godini Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a iz resora socijalnog rada Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava doznačenih iz Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2019. godinu, Udruženju Žene sa Une” Bihać u svrhu sufinansiranja smještaja žrtava porodičnog nasilja na području Unsko-sanskog kantona u Sigurnu kuću.

Sukladno predloženom dnevnom redu, na 165. sjednici, također održanoj u istom terminu u Bihaću, razmatran je Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2020. godinu te Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2020. godinu te su oba dokumenta upućena u skupštinsku proceduru.

Na prijedlog Nijaza Kadirića, ministra privrede Vlada USK je donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava „Subvencije preduzećima i poduzetnicima“ iz Budžeta Unsko-sanskog kantona-Ministarstva privrede za 2020. godinu po Programu podrške subjektima male privrede zbog posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa (Covid-19) u 2020. godini te dala saglasnost na konačnu rang listu korisnika sredstava po Programu podrške subjektima male privrede.

Konačna rang lista korisnika sredstava, nakon provedenog javnog poziva za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plaća za mjesec mart i dijela plaća za mjesec april 2020. godine po Programu podrške subjektima male privrede za suzbijanje posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa (COVID-19) ukazala je da će za ovu namjenu biti izdvojeno 1,447.203,52 KM. S obzirom da je za podršku subjektima male privrede prvobitno planirano 2,5 miliona KM, biće raspisan drugi krug javnog poziva za djelatnosti čiji je rad bio zaustavljen, tokom proglašenja stanja prirodne nesreće, a nisu obuhvaćeni prvim krugom javnog poziva.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here