Utvrđen prijedlog sporazuma sa Srbijom o izgradnji GP Bratunac – Ljubovija

Prema prijedlogu Vijeća ministara BiH, dvije države će na  lokaciji Bratunac – Ljubovija izgraditi zajednički granični prijelaz za međunarodni drumski saobraćaj putnika i svih vrsta robe osim akcizne

51

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog sporazuma sa Vladom Republike Srbije o izgradnji i uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prijelaza na lokaciji Bratunac – Ljubovija.

Prema ovom prijedlogu Ministarstva komunikacija i transporta BiH, dvije države će na  lokaciji Bratunac – Ljubovija izgraditi i otvoriti zajednički granični prijelaz za međunarodni drumski saobraćaj putnika i robe, na kojem se izvoze, uvoze i provoze sve vrste robe, osim one koja podliježe inspekcijskom nadzoru i plaćanju akcize.

“Izgradnjom ovog graničnog prelaza sa pristupnom saobraćajnicom na teritoriji Bosne i Hercegovine nastavlja se dobra saradnja BiH i Srbije, nakon što su dvije države dogovorile realizaciju projekta izgradnje mosta preko rijeke Drine na lokaciji Bratunac – Ljubovija. Ovaj projekat se realizuje na osnovu potpisanog Sporazuma između Vijeće ministara BiH i  Vlade  Republike Srbije  o izgradnji  međudržavnog  mosta  preko  rijeke  Drine  sa  pratećim  putnim objektima na lokaciji  Bratunac – Ljubovija. Projekat bi trebao biti završen do kraja godine. Prijedlog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnu proceduru, a za bh. potpisnika predložen je državni ministar komunikacija i transporta”, saopćeno je iz Vijeća ministara.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here