Od 16. jula u BiH mogu stranci iz Šengen zone negativni na COVID-19

Izuzetak su državljani Republike Hrvatske, koji ulaze u skladu sa ranije donesenom Odlukom o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH

101

Vijeće ministara BiH usvojilo je Odluku o dopuni Odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, kojom se omogućava ulazak i boravak u našoj zemlji državljanima članica Evropske unije i Šengenskog sporazuma, kao i strancima koji posjeduju višekratnu šengensku ili vizu zemalja Evropske unije, odnosno odgovarajuću dozvolu boravka u Evropskoj uniji i šengenskom području, pod uslovom da posjeduju potvrdu o negativnom testu na virus SARS-Kov-2, ne stariju od 48 sati do trenutka ulaska.

Državljani navedenih zemalja obavezni su pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih epidemioloških i zdravstvenih organa  BiH.

Nova odluka primjenjivat će se od 16. jula 2020. godine. Od Odluke su izuzeti državljani Republike Hrvatske i oni ulaze u skladu sa ranije donesenom Odlukom o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH, kada im je omogućen ulazak u BiH, zajedno sa državljanima Srbije i Crne Gore.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here