Vlada HNK će podržati projekte Klastera metala i plastike

Željko Stojkić, Damir Škutor i Ivan Knezović su u ime Klastera istaknuli dobru saradnju s Vladom HNK naglasivši kako ona, kroz podršku EU i druge projekte u kojima učestvuje Klaster, može biti poboljšana

45

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i Željko Laketić, ministar privrede razgovarali su sa predstavnicima Klastera metala i plastike koji su ih upoznali o stanju u ovoj grani privrede.

Željko Stojkić, Damir Škutor i Ivan Knezović su u ime Klastera istaknuli dobru saradnju s Vladom HNK naglasivši kako ona, kroz podršku EU i druge projekte u kojima učestvuje Klaster, može biti poboljšana.

Stojkić, inače dekan Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike istaknuo je kako za realizaciju projekata koji podrazumijevaju snažniju saradnju Fakulteta s Klasterom metala i plastike očekuje podršku i uprave Sveučilišta, resornog ministarstva i Vlade HNK.

”Naša podrška ovakvom vidu saradnje nije i nikada neće biti upitna. Svjestan sam kako samo sinergijom obrazovanja, privrede i nas koji obnašamo izvršne funkcije  možemo osigurati bolje uslove življenja za građane BiH. Podsjetit ću, takođe, na to kako smo tzv. korona zakonom predvidjeli niz mjera podrške privredi. Iznosom  425,00 KM subvencionirat ćemo više od 10.000 plaća, ali ćemo i nastaviti našu politiku poticaja u strateškim privrednim granama (poljoprivredi, vodoprivredi, turizmu, preduzetništvu, cestogradnji i dr.), čime otvaramo prostor za oporavak privrede. Zakonom smo otvorili prostor i za druge subvencije u privredi, te  predvidjeli otvaranje kreditne linije s Razvojnom bankom ili s nekom od poslovnih banaka, za koje bi Vlada subvencionirala kamate privrednicima”, rekao je premijer Herceg dodavši i to kako očekuje da se u podršku privredi snažnije uključe i jedinice lokalne samouprave

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here