Za 20 dana počinje izgradnja Prve transferzale

Stvoreni su uslovi za uvođenje izvođača u radove početkom sljedećeg mjeseca na dionici od Mašinske škole do ulice Braće Begić, kazao je premijer KS Mario Nenadić

159

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić na današnjem sastanku Operativnog tima za realizaciju projekta izgradnje Prve transverzale rekao je da je zadovoljan uspostavljenom dinamikom priprema za izgradnju te saobraćajnice.

“U posljednja dva mjeseca Ministarstvo saobraćaja, općine Centar, Vogošća, Novo Sarajevo, zavodi za planiranje, razvoj i izgradnju, Direkcija za puteve i resorna ministarstva intenzivno i koordinirano rade na rješavanju svih problema”, naglasio je Nenadić.

Prema njegovim riječima, tokom vikenda okončano je rušenje “druge kuće” u ulici Halida Kajtaza na prvoj dionici Prve transverzale, čime su stvoreni uslovi za uvođenje izvođača u radove početkom sljedećeg mjeseca na dionici od Mašinske škole do ulice Braće Begić. Na današnjem sastanku najavljeno je da će za 20 dana, kada ističe javni poziv za izbor izvođača radova na toj dionici, građani vidjeti radove na dionici u dužini od oko 850 metara, čija izgradnja košta 21,9 milion KM, “što je krucijalan projekt u strogom centru grada“.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here