Značajnije povećati sredstva za unapređenje poljoprivrede i prehrambene industrije

Konstatovano je da su poduzete mjere ovog ministarstva doprinijele povećanju obima poljoprivredne proizvodnje. Na sastanku je bilo riječi o planovima i nacrtu budućih mjera u ovoj oblasti

31
Podsticaji Goražde

U sjedištu Vlade Federacije BiH održana  je zajednička sjednica Odbora za poljoprivredu oba doma Parlamenta Federacije BiH s predstavnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Ministar Šemsudin Dedić je upoznao članove odbora sa dosadašnjim i planom budućih mjera ovog ministarstva s posebnim osvrtom na njihovu realizaciju tokom trajanja pandemije koronavirusa. Istaknuto je da Federalno ministarstvo, uprkos vanrednim okolnostima, uspješno realiziralo  sve dosadašnje obaveze predviđene Programom podrški poljoprivredi i ruralnom razvoju. Konstatovano je da su poduzete mjere ovog ministarstva doprinijele povećanju obima poljoprivredne proizvodnje. Na sastanku je bilo riječi o planovima i nacrtu budućih mjera u ovoj oblasti. Zajednički je stav da je potrebno značajnije povećati sredstva za unapređenje poljoprivrede i prehrambene industrije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here