Najsigurniji telefon na svijetu, a za njega niste ni čuli

Dva operativna sistema su potpuno odvojeni jedan od drugog, a uređaj posjeduje i stalno uključen VPN i podršku za vlastito Bittiumovo upravljanje mobilnim uređajima

114
Iz Finske, zemlje koja nam je dala jedan od najpopularnijih telefona ikada, Nokiju 3310, dolazi mobilni telefon Bittium Tough Mobile 2C.
Ovaj smartfon je čvrst iznutra kao i izvana, ali to vješto prikriva suptilnim dizajnom biznis telefona. Radi na dva operativna sistema – stabilnom Androidu 9 i vlastitom Secure OS-u (koji je zasnovan na Androidu), a dolazi i s besplatnim Yubiko 5 NFC sigurnosnim ključem.

Dva operativna sistema su potpuno odvojeni jedan od drugog, a uređaj posjeduje i stalno uključen VPN i podršku za vlastito Bittiumovo upravljanje mobilnim uređajima.

Sam uređaj je i MIL-STD-810G i IP67 certificiran, što znači da sigurno može izdržati pokoji udarac. Također, dolazi i sa režimom privatnosti koji se može aktivirati jednim pritiskom na dugme, onemogućavajući Bluetooth, mikrofon i kameru.

Podaci o cijeni još nisu dostupni, ali s obzirom na to da Tough Mobile 2 košta oko 1.400 eura, novi model 2C ne bi smio biti jeftiniji od toga.

Bittium mobilni telefoni, inače, nisu zastupljeni kod nas na tržištu (bar ne službeno), ali imaju veliki ugled u poslovnom svijetu upravo zbog svoje sigurnosti. Do sada su izašli modeli Bittium Tough Mobile, Bittium Tough Mobile R, Bittium Tough Mobile C, Bittium Tough Mobile 2 i ovaj, najnoviji, Bittium Tough Mobile 2C.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here