Amazon preuzima Zoox i počinje proizvoditi samovozeće taksije

Prema pisanju ovog medija, Amazon nije pogriješio ovom kupovinom, jer su ocijenili da samovozeći taksiji imaju veliki poslovni potencijal. Pretpostavka je da bi Bezosova kompanija mogla postati lider u ovoj djelatnosti

45
Kompanija Amazon preuzela je startup koja se bavi razvojem samovozećih automobila Zoox za 1,2 milijarde dolara.
Iz korporacije jednog od najbogatijih ljudi u svijetu Jeffa Bezosa su poručili da im je cilj da se kupovinom Zooxa ostvari ideja kompanije nazvana Amazoox. Ideja je napraviti robotaxi ili autonomno taksi vozilo, piše američki poslovni magazin Forbes.

Prema pisanju ovog medija, Amazon nije pogriješio ovom kupovinom, jer su ocijenili da samovozeći taksiji imaju veliki poslovni potencijal. Pretpostavka je da bi Bezosova kompanija mogla postati lider u ovoj djelatnosti.

U svijetu se godišnje potroši pet bilijuna dolara za usluge prijevoza ljudi. Ali, trebat će još vremena da samovozeći taksiji budu dostupni u cijelom svijetu. Očekuje se da će ovakva vozila prijevoz učiniti mnogo jeftinijim i da će donijeti druge koristi ljudima.

Ovaj poslovni poduhvat bi trebao poboljšati i postojeće usluge Amazona, a to se prije svega odnosi na njihovu logističku djelatnost.

Međutim, kako je naveo Forbes, pred Amazonom je još itekako veliki posao u razvoju autonomnih taksija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here