Volkswagen pregovara o preuzimanju Europcara

Volkswagen je prodao Europcar 2006. godine za 3,32 milijarde eura, a moguća ponovna kupnja mogla bi biti realizirana uz značajan popust u odnosu na taj iznos

34
Volkswagen pregovara o mogućoj kupnji kompanije za iznajmljivanje automobila Europcar Mobility Group, izviještava Reuters pozivajući se na neimenovane izvore.

Prema tim izvorima, Volkswagen je izrazio interes za potencijalnu kupnju Europcara i provedbu dubinske analize njenog poslovanja i finansija.

Rasprava o mogućoj transakciji je preliminarna, a trenutna faza daleko je od stvarnog postizanja ugovora, s obzirom na finansijske poteškoće koje Europcar doživljava zbog pandemije, napominje Reuters.

Prema toj agenciji, trenutna tržišna kapitalizacija Europcara iznosi 390 miliona eura dok je neto dug na kraju marta dosegao više od milijarde eura.

Napominje se da je niz privatnih investicijskih društava također izrazio interes za ulazak u Eurocar, uključujući Apollo Global Management, kompaniju za upravljanje imovinom.

Volkswagen je prodao Europcar 2006. godine za 3,32 milijarde eura, a moguća ponovna kupnja mogla bi biti realizirana uz značajan popust u odnosu na taj iznos.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here