PLATFORMA ZA NISKO-KARBONSKI URBANI RAZVOJ KANTONA SARAJEVO

Konferencija će biti prilagođena online i offline formatu, održava se 16.07.2020. godine sa početkom u 09:00h u Hotelu Hills.

99

Mjesec juli će obilježiti početak sjajnog projekta pod nazivom Platforma za nisko-karbonski urbani razvoj FBiH koji podržava Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine. Cilj projekta je postavljenje osnova za pokretanje koncepta nisko-karbonskog urbanog razvoja kroz promociju sigurnih, inovativnih i čistih tehnoloških rješenja uz smanjenje emisije stakleničkih plinova.

U okviru projekta održat će se platforme u vidu konferencija u svim kantonima na području FBiH. Prva konferencija održava se u Sarajevu u Hotelu Hills, 16.07.2020.

Na konferenciji će se analizirati stanje urbanih zona na području FBiH, dati potencijalna rješenja gorućih problema u oblasti energetike, upravljanja otpadom i saobraćaja kroz integraciju pametnog grada, te potaći diskusije među ključnim akterima u cilju otvaranja prilike za unaprjeđenje kantona u FBiH.

Konferencija je namijenjena za predstavnike vlasti, predstavnike visoko obrazovnih institucija, predstavnike internacionalnih organizacija, ambasada, privatnog i nevladinog sektora.

Prijave su otvorene putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdR1BOfzZbM1Ff42y0eefkm6Bm4QYJEqBD3h-XM5eMXQ1NZjQ/viewform

Organizator projekta: Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – ENERGIS

Sponzori projekta: Westport Consulting, LANACO, Fabrika Cementa Lukavac

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here