Prvo online takmičenje iz oblasti programiranja i razvoja softvera u BiH

Ekonomski fakultet u Sarajevu daje mogućnost brzog sticanja svjetski priznatih certifikata u programiranja

90

Katedra za Menadžment i informacione tehnologije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i kompanija QSS organizuju Prvo online takmičenje iz oblasti programiranja i razvoja softvera u Bosni i Hercegovini.

Takmičenje ima za cilj da omogući učenicima i studentima iz cijele Bosne i Hercegovine koji posjeduju znanje u programiranju da steknu svjetski priznate certifikate kao potvrdu njihovih kompetencija i vještina, a koji će im omogućiti lakši pronalazak posla. Naime, svi učesnici takmičenja će imati priliku da steknu vrijedne Microsoft Technology Associate (MTA) certifikate i time postanu prepoznati stručnjaci u oblasti. Pored toga, najbolji takmičari će osvojiti i nagrade partnera organizacije takmičenja: QSS, KPMG, ProCredit banka, Mercator, Vivax i Partner mikrokreditna organizacija.

Takmičenje će biti održano online, u srijedu, 24. juna u 12:00 sati. Certifikati koji su obuhvaćeni takmičenjem su:

  • 98-383: MTA: Introduction to Programming using HTML and CSS
  • 98-382: MTA: Introduction to Programming using JavaScript
  • 98-375: MTA: HTML5 Application Development Fundamentals
  • 98-388: MTA: Introduction to Programming using Java
  • 98-361: MTA: Software Development Fundamentals
  • 98-381: MTA: Introduction to Programming using Python

Krajnji rok prijave je 22.06., a bitno je napomenuti da je broj mjesta ograničen. Prijavljeni kandidati će detalje o online pristupu ispitu dobiti e-mailom 23.06.2020. godine. Učešće u takmičenju je besplatno a svi zainteresirani učenici i studenti mogu se prijaviti putem linka: http://www.efsa.unsa.ba/~nir/index.php/682138?newtest=Y&lang=en.

Više informacija se nalazi na na web stranici Ekonomskog fakulteta u Sarajevu (www.efsa.unsa.ba) ili upitom putema e-maila na amra.kapo@efsa.unsa.ba ili lejla.turulja@efsa.unsa.ba.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here