Prije otkazivanja Igara, trebalo bi razmotriti novu odgodu

Japanska, kao i svjetska ekonomija bit će teško pogođene otkazivanjem Igara. Smatram kako bi se još jedna odgoda morala uzeti u razmatranje prije otkazivanja

45
Član Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Tokiju Harayuki Takahashi u razgovoru je za japanski sportski dnevni list Nikkan Sports izjavio kako bi se umjesto otkazivanja Igara, ako se situacija s pandemijom koronavirusa ne popravi, najprije trebalo razmotriti opciju nove odgode.
U martu ove godine Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je u saradnji s japanskom vladom donio odluku o odgodi Igara za godinu dana, a predsjednik MOO-a Thomas Bach je u međuvremenu kazao kako će se igre otkazati ukoliko se neće moći održati niti 2021.

No, Takahashi smatra kako bi takva odluka imala velike finansijske implikacije.

“Japanska, kao i svjetska ekonomija bit će teško pogođene otkazivanjem Igara. Smatram kako bi se još jedna odgoda morala uzeti u razmatranje prije otkazivanja”, izjavio je Takahashi.

Predsjednik Organizacijskog odbora Yoshiro Mori prije četiri je dana rekao kako otkazivanje Igara nije bila tema dosadašnjih razgovora s MOO-om.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here