Od 15. juna aktivna aplikacija za rezerviranje smještaja u NP “Sutjeska“

Mirjana Radović, rukovodilac Sektora za razvoj i unapređenje NP "Sutjeska“, pozvala građane RS da iskoriste svoje turističke vaučere za boravak u ovom nacionalnom parku

243

Rukovodilac Sektora za razvoj i unapređenje Nacionalnog parka “Sutjeska“ Mirjana Radović najavila je da će od ponedjeljka, 15. juna, biti pokrenuta aplikacija za rezerviranje smještaja u okviru programa dodjele turističkih vaučera. Radović je istaknula da su građani pokazali zainteresiranost za posjetu Nacionalnom parku “Sutjeska“ i da se očekuje veliki broj gostiju, s obzirom na sadržaje i popularne cijene. Ona je pozvala građane RS da iskoriste svoje turističke vaučere, koje dodjeljuje entitetska Vlada, za boravak u ovom nacionalnom parku.

Radović je istaknula da je ponuda ovog nacionalnog parka raznovrsna i da uključuje više od 300 ležajeva u različitim smještajnim kapacitetima – od bungalova, paviljona, planinskih koliba, preko hotela “Mladost“, do luksuznih vila na Tjentištu.

“Sadržaj je prilagođen svim generacijama i uzrastima, počevši od edukativnih programa, preko planinarskih tura kroz srce prašume Perućice, uspona na Maglić i posjete jezerima Zelengore i Trnovačkom jezeru. Tu su i kulturno-istorijske ture, obilazak Memorijalnog kompleksa, čas istorije kod Centralnog spomenika, posjeta Muzeju bitke na Sutjesci i Spomen-kući `Panorama“, izjavila je Radović novinarima u Privrednoj komori RS.

Ona je navela da je u ovom nacionalnom parku posljednjih mjeseci mnogo urađeno na poboljšanju smještajnih kapaciteta i ukupne turističke ponude, a samim tim su se opredijelili da predstave ponudu putem kampanje “I odmor, i avantura“, koja će poslije Banje Luke biti nastavljena u Sarajevu, Trebinju i Mostaru.

Pero Ćorić, direktor Privredne komore RS, rekao je da su današnjom promocijom u ovoj komori željeli podržati Nacionalni park “Sutjeska“ u naporima i velikom iskoraku koji je napravljen kada je riječ o sadržajima koji se nude turistima. Prema njegovim riječima, ovo je dobra prilika da se i putem projekta turističkih vaučera i inače kroz razvoj turizma u RS pokaže šta to sve nudi Nacionalni park “Sutjeska“.  Ćorić je naveo da je turizam u ekspanziji, ali da je pogođen pandemijom virusa korona, te istaknuo da je neophodno pomoći ovoj privrednoj grani i sugerirao da građani RS budu opredijeljeni da posjećuju domaće turističke destinacije.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here