Poziv na javnu raspravu o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca

Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH 17. juna.2020. godine u 10 sati, u prostorijama Parlamenta FBiH (velika sala u prizemlju, organizuje javnu raspravu o Nacrtu

43

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike priprema zakon o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca. Nacrt tog zakona u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta FBiH prihvaćen kao dobra osnova za izradu Prijedloga zakona. Oba doma su predlagača zakona zadužila da organizuje i provede javnu raspravu u trajanju od 60 dana.

“Kako bi bila omogućena što veća uključenost zainteresiranih strana, Ministarstvo 17. juna.2020. godine u 10 sati, u prostorijama Parlamenta FBiH (velika sala u prizemlju) organizuje javnu raspravu o Nacrtu.

Tekst Nacrta, kao i Obrazac za primjedbe, prijedloge ili komentare, mogu se preuzeti s web stranice Ministartsva  (www.fmrsp.gov.ba).

S obzirom da će ovaj događaj biti održan uz obavezno pridržavanje odgovarajućih naredbi nadležnih kriznih štabova izdatih s ciljem prevencije širenja korona virusa, javnoj raspravi će moći prisustvovati samo one osobe koje prethodno, a najkasnije 15. juna.2020. godine, potvrde svoje prisustvo na e-mail adresu nikolina.juresic@fmrsp.gov.ba ili putem telefonskog broja 033/255-458“, saopćeno je iz Ministarstva.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here