Aerodrom Bihać dobio okolišnu dozvolu, radovi se nastavljaju

Nedavno su na ovom Aerodromu izvršena i ispitivanja nosivosti poletno-sletne staze koja su pokazala pozitivne rezultate, koji su čak bolji od očekivanih, što je potvrdio i Adnan Bajrić, direktor Javnog preduzeća Aerodrom Bihać

94

Aerodrom Bihać dobio je okolišnu dozvolu od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma za nastavak izgradnje aerodroma na lokalitetu Golubić.
Osim ove dozvole Aerodrom je nedavno pribavio i vodnu dozvolu od strane Agencije za vodno područje rijeke Save. Također, krila cijelom projektu dala je i Skupština USK koja je na posljednjoj sjednici usvojila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu, čime su stvoreni svi potrebni uslovi kako bi se nastavilo sa započetom izgradnjom Aerodroma na kojem se trenutno izvode radovi na izgradnji pristupnog puta.
Nedavno su Grad Bihać, JP Aerodrom Bihać i Aero kluba Bihać potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji iz oblasti generalne avijacije vezan za iznalaženje rješenja za osiguranje neophodne infrastrukture za održavanje i razvoj avijacije na prostoru budućeg međunarodnog aerodroma Bihać.
Potpisnice memoranduma saglasne su da se u sklopu međunarodnog aerodroma Bihać, od strane nosioca projekata JP Aerodrom Bihać planira, odnosno izgradi travnata poletno-sletna staza za potrebe generalne avijacije, te da se izvrši premještanje postojećih infrastrukturnih objekata, čiji je vlasnik Aero klub Bihać, na prikladnu lokaciju unutar budućeg kompleksa međunarodnog aerodroma Bihać.
Nedavno su na ovom Aerodromu izvršena i ispitivanja nosivosti poletno-sletne staze koja su pokazala pozitivne rezultate, koji su čak bolji od očekivanih, što je potvrdio i Adnan Bajrić, direktor Javnog preduzeća Aerodrom Bihać. Inače, za izgradnju aerodroma potrebno je oko 25 miliona eura.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here