Vlada HNK smanjila funkcionerske plaće za 20 posto

Odlukom o izmjeni Odluke o visini osnovice za obračun plate svim korisnicima Budžeta za 2020. godinu, osnovica za obračun plaća umanjuje se za 20 posto svim izabranim funkcionerima, nosiocima izvršnih funkcija i savjetnicima u institucijama kantonalnih vlasti

33

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona , s ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica pandemije korona virusa, donijela je Odluku o izmjeni Odluke o visini osnovice za obračun plate svim korisnicima Budžeta za 2020. godinu, kojom se osnovica za obračun plaća umanjuje za 20 posto svim izabranim funkcionerima, nosiocima izvršnih funkcija i savjetnicima u institucijama kantonalnih vlasti.

Vlada je donijela i Rješenje o imenovanju Komisije za upravljanje Stabilizacijskim fondom i utvrđivanje prijedloga programa utroška sredstava od subvencija iz članova 3. i 4. Zakona o negativnim ekonomskim posljedicama izazvanih epidemijom korona virusa i podršci ekonomiji na području HNK.

Usvojen je i niz odluka iz resora Ministarstva za pitanja boraca i to Odluka  o odobravanju jednokratne novčane pomoći za pokrivanje troškova sahrane/dženaze umrlog člana porodičnog domaćinstva poginulog borca u iznosu  od 4.044 KM, Odluka o odobravanju novčane pomoći u svrhu refundacije troškova izrade i nabavke ortopedskih pomagala ratnih vojnih invalida u iznosu  od 5.300 KM, te Odluka o odobravanju jednokratnih novčanih pomoći za pokrivanje troškova liječenja boraca i članova njihovog porodičnog domaćinstva u iznosu od 17.900 KM.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here