Novi SEAT Leon stigao u BiH

Startna cijena novog Leona kreće od 32.716 KM, koliko je potrebno izdvojiti za varijantu 1.0 TSI/90 KS, dok najskuplja verzija sa Xcellence paketom opreme te motorom 2.0 TDI/ 150 KS i DSG automatskim mjenjačem košta 48.122 KM sa PDV-om

82

Vodeći se epidemiološkom situacijom i restrikcijama po pitanju prezentacija i događaja na teritoriji Bosne i Hercegovine, SEAT BiH je ograničio javno predstavljanje i prezentaciju svog najvažnijeg modela u gami, novu generaciju modela SEAT Leon. Međutim, kako bi svi zainteresovani imali priliku da dobiju sve relevantne informacije vezane za ovaj novi model, SEAT BiH je kreirao lokalne video uratke kojima će predstaviti sve bitne novitete i produktne informacije koje krase ovaj model, a koji će biti postavljeni i emitovani na svim aktivnim digitalnim platformama i socijalnim mrežama gdje je SEAT BiH prisutan.
“SEAT Leon uvijek je bio ključni stub u portfelju marke i referentna tačka za cjelokupni segment, što dokazuje činjenica da je prodan u više od 2,2 miliona primjeraka tokom svojih triju generacija. Četvrta generacija je dizajnirana i razvijena kako bi se nadovezala na izniman uspjeh ovog modela, te ga odvela na sljedeći nivo kada je riječ o povezivosti, efikasnosti, dinamičnosti i sigurnosti.
U razvoj novog LEON-a uloženo je više od 1,1 milijarde eura kako bi model nastavio talas uspjeha na kojem se već nalaze praktično sva tri SUV modela – Arona, Ateca i Tarraco. Temelj vozila je napredna MQB platforma Evo koja je pružila nove dimenzije, fleksibilnost i prilagodljivost, koje su dizajnerskom timu bile potrebne da unesu poboljšani osjećaj proporcija dizajna nove generacije ovog modela.
Potpuno novi Leon objedinjuje filozofiju dizajna koja je ključna svakom vozilu koje siđe sa proizvodnih traka marke SEAT, pri čemu zrači samopouzdanošću, elegancijom i sportskim karakterom unutar segmenta kompaktnih automobila. Istovremeno se odlikuje dosljednošću, iskrenošću i zrelošću kojima se može pohvaliti rijetko koje drugo vozilo.
Sa parolom Rođen pod suncem, novi Leon zrači elegantnijim dizajnom s dodatnim promjenama i nijansama u pogledu boja i tonova vozila kad svjetlo obasjava lak i karoseriju vozila. Time se stvara vozilo sa slojevitom, poboljšanom estetikom“, navodi se u saopćenju SEAT BiH, uz napomenu da je, kao što je bio slučaj i do sada, nova generacija Leona raspoloživa u četiri paketa serijske opreme – Reference, Style, Xcellence i FR. Startna cijena novog Leona kreće od 32.716 KM, koliko je potrebno izdvojiti za varijantu 1.0 TSI/90 KS, dok najskuplja verzija sa Xcellence paketom opreme te motorom 2.0 TDI/ 150 KS i DSG automatskim mjenjačem košta 48.122 KM sa PDV-om.
“Cjenovna pristupačnost ovog modela ogleda se u osnovnoj opremljenosti gdje su sadržane stavke kao što su automatski klima uređaj, alu felge 16”, Keyless GO funkcija (paljenje bez upotrebe ključa) , tempomat, LED prednjia i zadnja svjetla, Media sistem u boji veličine 8,25″ i još mnogo toga.
Vrijedi istaći da je SEAT s.a u saradnji sa SEAT BiH i dilerskom mrežom dodatno za Closed types limitiranu visokoopremljenu verziju modela koja se nalazi na stanju omogućio bonus sa uštedom od osam posto za one koji se odluče na kupovinu ove količinski limitirane serije na našem tržištu“, napominju iz SEAT BiH.
Prvi primjerci modela su već prisutni kod ovlaštene prodajno servisne mreže, te svi zainteresovani mogu posjetiti, informisati se i testirati novi model iz SEAT-a ili pronaći dodatne informacije posjetom službenoj web stranici SEAT BiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here