Nijemci predlažu revoluciju u poslovanju nogometnih klubova

Prvi čovjek Nogometnog saveze Njemačke Fitz Keller sada će pokušati uvjeriti Čeferina, jer se ograničenje plaća, može se postići samo uz pomoć UEFE.

51

Predsjednik Nogometnog saveza Njemačke Fritz Keller i prvi čovjek Bayerna Karl Heinz Rummenigge žele predložiti uvođenje ograničenja plaća predsjedniku Evropske nogometne unije (UEFA) Aleksanderu Čeferinu.
“Postoje apsurdne plaće i naknade za transfer koje više nisu vjerodostojne. Moramo razgovarati o ograničavanju plaća. Drago mi je što se u ovom pogledu slažem s Rummeniggeom. Napisat ćemo pismo predsjedniku UEFA Aleksanderu Čeferinu“, rekao je Keller novinarima, prenose mediji.
Rummenigge se te teme dotakao prošlog vikenda kada je podsjetio da je i (bivši predsjednik UEFA) Michel Platini imao ideju da uvede ograničenje plaća u Evropi po američkom modelu. “Međutim, u startu su nam rekli da se to ne može uskladiti sa zakonima o konkurenciji”, dodao je Rummenigge.

Prvi čovjek Nogometnog saveze Njemačke Fitz Keller sada će pokušati uvjeriti Čeferina, jer se ograničenje plaća, može se postići samo uz pomoć UEFE.
“Krajnji rezultat mora biti uredba koja je u skladu s evropskim pravom, a koja se odnosi na i na Veliku Britaniju”, rekao je Keller.
On je naveo da želi i reformu pravila o finansijskom fair-playu.
“Moramo ponovo približiti profesionalni nogomet ljudima”, rekao je Keller.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here