EMEA Finance – Ukupno 23 priznanja za Raiffeisen Bank International grupaciju

Sve RBI mrežne banke su od EMEA Finance magazina dobile priznanje za najbolju banku, najbolju stranu banku ili najbolju investicijsku banku na svojim tržištima

84

Priznanje za Najbolju banku u Bosni i Hercegovini, Raiffeisen nastoji opravdati i tokom pandemije, o čemu, između ostalog, svjedoči angažman menadžmenta ove banke orijentiran ka daljem unapređenju kvaliteta usluga, navodi se u saopćenju Raiffeisen banke.

– Iako se nalazimo u izazovnom periodu, raduje me što je trud koji smo prošle godine uložili da poslovanje s Bankom učinimo bržim i jednostavnijim rezultirao nagradom EMEA Finance magazina. Kako bismo se spremno suočili s digitalnim promjenama, pratili smo potrebe klijenata i nastojali im ponuditi usluge čije korištenje zahtijeva od njih ulaganje minimalnog napora pri poslovanju s Bankom. Pored uvođenja novih i kvalitetnijih usluga, radili smo i na proširenju naše poslovne mreže kao i na odgovornom poslovanju kako kada je riječ o društvenoj zajednici, tako i o našim uposlenicima – izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Naglasio je da i u novonastaloj situaciji, uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, Banka daje sve od sebe kako bi opravdala spomenuto priznanje.

Pored nagrade koju je dobila Raiffeisen banka u BiH, Raiffeisen Bank International AG (RBI) je proglašena za najbolju banku u srednjoj i istočnoj Evropi te Zajednici nezavisnih država, peti put uzastopno, saopćeno je iz ove banke.

Također, i sve RBI mrežne banke su od EMEA Finance magazina dobile priznanje za najbolju banku, najbolju stranu banku ili najbolju investicijsku banku na svojim tržištima.

– Mnogo nam znače ove nagrade, a naročito imajući u vidu učestalost kojom ih dobivamo. One potvrđuju ispravnost naše strateške orjentacije kao i kvalitet proizvoda koje nudimo klijentima, a time i posvećenost i stručnost naših zaposlenika – izjavio je Johann Strobl, generalni direktor RBI-a.

Urednička vizija EMEA Finance magazina podrazumijeva nezavisni glas na najvišem nivou integriteta i novinarske etike, za finansijsku zajednicu, klijente i dobavljače širom EMEA regiona. Magazin izlazi šest puta godišnje, a namijenjen je čitaocima na izvršnom nivou kao što su glavni izvršni direktori te finansijski i investicijski službenici, navodi se u saopćenju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here