Li Xiting – proizvodnjom respiratora svaki dan bogatiji za 37,7 miliona dolara

Mindray trenutno može "izbaciti" 2.200 respiratora sedmično, što čini 20 posto trenutne svjetske proizvodnje

46

Bogatstvo kompanije Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics je samo od početka ove godine naraslo sa 4,3 na čak 13,5 milijardi dolara, podaci su koje objavljuje Bloomberg, a prenosi SEEbiz. Bogatstvo Li Xitinga, suosnivača proizvođača respiratora Shenzhen Mindray, raste u prosjeku 37,7 miliona dolara dnevno, što ga je učinilo najbogatijim čovjekom u Singapuru.

CEO kompanije Li Xiting sa singapurskom adresom, rodom je iz kineske provincije Anhui. Veliki rast vrijednosti kompanije je počeo s izbijanjem epidemije u Wuhanu, krajem januara ove godine.

Vrijednost kompanije je na rekordnoj razini, procjenjuje se na 46,5 milijardi dolara, a vrijednost dionice je narasla na 270.5 RMB-a. Narudžbe za njihove proizvode od raznih medicinskim monitora do respiratora naglo je narasla u martu, a one stižu iz više od stotinu zemalja iz cijelog svijeta.

Li Xiting navodi kako je, za razliku od proizvodnje medicinskih maski, za proizvodnju respiratora potrebna visoka tehnološka specijalizacija, te da njihova kompanija trenutno prima na stotine investicijskih ponuda. Mindray trenutno može “izbaciti” 2.200 respiratora sedmično, što čini 20 posto trenutne svjetske proizvodnje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here