Američka trgovačka komora u BiH donirala zaštitnu opremu bolnicama širom BiH

AmCham BiH donirao je zaštitnu medicinsku opremu u vrijednosti od 68.000 KM.

39

Američka trgovačka komora u BiH u sklopu svog društveno odgovornog poslovanja, organizovala je kampanju prikupljanja novčanih sredstava sa svojim članicama kompanijama, u svrhu kupovine i donacije potrebnih medicinskih potrepština bolnicama širom BiH, sve u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Zajedno sa svojih 11 članica kompanija; Raiffeisen Group, Telemach, Atlantbh, ComTrade Sistemske Integracije, Authority Partners, Erkona, Mibo Komunikacije, BS Telecom Solutions, Express Courier – ASC for UPS, Sys Company i Oracle, AmCham BiH donirao je zaštitnu medicinsku opremu u vrijednosti od 68.000 KM.

Bolnice kojima su donirane potrepštine su Univerzitetski Klinički Centar Republike Srpske u Banja Luci, Kantonalna Bolnica Safet Mujić u Mostaru, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Kantonalna Bolnica Zenica, Univerzitetski klinički Centar Tuzla, Opća bolnica Konjic, JZU Kantonalna Bolnica Goražde, Kantonalna Bolnica Dr Irfan Ljubijankić u Bihaću, te JZU Zdravstveni centar Brčko.

Ovom prilikom, prof. dr Vlado Đajić je izrazio svoju zahvalnost Američkoj trgovačkoj komori u BiH na doniranim sredstvima za suzbijanje širenja korona virusa u UKC RS. „Zahvaljujemo se našim donatorima koji su na bilo koji način pomogli u radu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od početka novonastale epidemiološke situacije. Takođe, hvala i Američkoj trgovačkoj komori u BiH što ste prepoznali našu borbu kao vašu, hvala vam na dobroj namjeri i na tome što ste svojim primjerom druge podstakli da budu društveno odgovorni i da svojom pomoći unaprijeđuju rad naše ustanove kako bismo iz ove borbe izašli kao pobjednici.“

Donacije u obliku velikih količina zaštitnih odijela, vizira, zaštitnih maski, te higijenskih potrepština bi trebalo da omoguće nesmetan rad zdravstvenim radnicima pri liječenju oboljelih od COVID-19.

Iz Američke trgovačke komore u BiH poručuju „S obzirom na novonastalu situaciju i pomoć koja je neophodna za suzbijanje širenja korona virusa u našoj državi, pokrenuli smo akciju kako bismo, koliko je god to moguće pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Nastavit ćemo svakodnevno, kroz različite vrste aktivnosti, davati svoj doprinos u borbi protiv širenja korona virusa. “ izjavio je predsjednik Upravnog Odbora Američke trgovačke komore u BiH Kenan Karčič.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here