Predstavljen Visa Secure unaprijeđeni program za još sigurnije on-line plaćanje

Ovaj program koristi najnoviju specifikaciju EMV 3-D Secure (3DS)

181

Kompanija Visa, svjetski lider u digitalnim plaćanjima, predstavila je Visa Secure (ranije poznat kao Verified by Visa), unaprijeđeni program za povećanje sigurnosti on-line plaćanja. Visa Secure osmišljena je tako da obezbijedi veću zaštitu od zloupotreba, maksimalno olakša postupak plaćanja i poveća postotak završenih kupovina, nudeći bolje iskustvo svim učesnicima.

Visa Secure koristi najnoviju specifikaciju EMV 3-D Secure (3DS), prihvaćenu na nivou čitave djelatnosti kao protokol za razmjenu poruka radi lakše autentifikacije kupca. Ova specifikacija omogućava kupcima da potvrde svoj identitet kod banke ili bilo kog drugog izdavaoca, prilikom e-trgovine ili on-line plaćanja bez prisustva platne kartice (CNP). Dodatni bezbjednosni sloj pomaže u sprečavanju neovlaštenih CNP transakcija, kao i u zaštiti trgovaca od CNP zloupotreba.

“Visa već skoro 20 godina pomaže on-line trgovcima i izdavaocima da identificiraju potencijalno prevarne transakcije uz pomoć standarda 3DS. E-trgovina bilježi porast u Bosni i Hercegovini. Kupci očekuju da budu neprekidno povezani putem svojih mobilnih uređaja, kao i to da im trgovci obezbijede sigurno i neometano iskustvo plaćanja. Tu na scenu stupa novi program Visa Secure, koji izdavaocima i trgovcima nudi značajna poboljšanja mogućnosti otkrivanja zloupotreba prilikom e-trgovine, a korisnicima kartica lakši postupak plaćanja”, izjavio je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Europu.

Visa Secure trgovcima pruža unaprijeđenu zaštitu od zloupotreba, time što se izdavaocu dostavlja i do deset puta više podataka, u cilju bolje analize rizika i naprednog donošenja odluka. Na taj način, i trgovci i izdavaoci lakše i djelotvornije otkrivaju i izbjegavaju zloupotrebe. Kupci dobijaju i prednosti elegantnijeg i dosljednog korisničkog iskustva prilikom podjednako bezbjednog plaćanja putem mnogobrojnih kanala, poput mobilnog telefona, aplikacije i digitalnog novčanika.

Ovaj program, koji je dostupan širom regiona Centralne i Istočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike (CEMEA), podrazumijeva niz pravila i politika kojih treba da se pridržavaju trgovci i izdavaoci kako bi izvršili autentifikaciju transakcija e-trgovine i potvrdili identitet korisnika kartice prije odobravanja transakcije.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here