POZIV PRIVREDNICIMA U KANTONU SARAJEVO

Pozivaju se privredni subjekti sa područja Kantona Sarajevo da u što kraćem roku dostave informacije sa kojim problemima u poslovanju se suočavaju u jeku pandemije korona virusa „COVID -19“, i koje su to mjere koje bi im bile od koristi u novonastalim okolnostima.

153

Privredna komora Kantona Sarajevo poziva sve privredne subjekte sa područja Kantona Sarajevo da joj u što kraćem roku dostave informacije sa kojim problemima u poslovanju se suočavaju u jeku pandemije korona virusa „COVID -19“, i koje su to mjere koje bi im bile od koristi u novonastalim okolnostima.

Također, mole privrednike da dostave i popunjen Upitnik o posljedicama korona virusa na poslovanje.  Cilj upitnika je steći uvid u poslovanje s obzirom na novonastalu situaciju a  uključuje i pitanja koja se tiču procjene finansijske štete i utjecaja potencijalnoga izostanka radnika na poslovanje. (LINK NA UPITNIK)

Sve informacije bit će dostavljene Koordinacionom tijelu Vlade Kantona Sarajevo za predlaganje mjera zaštite i oporavka privrede i poboljšanje položaja uposlenika i privrednika pogođenih krizom izazvanom pandemijom korona virusa.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here