Protest zakupca boksova JP Tržnica Zenica

Iako zbog novonastale situacije ne rade, fakturisan im puni iznos zakupa.

84

Zakupci boksova Javnog preduzeća Tržnica, koji su odlukom Kriznog štaba Grada Zenica morali prestati s radom, okupili su se danas kako bi protestirali zbog odluke tog preduzeća da im neće biti umanjena mjesečna zakupnina.

Gradska uprava jučer je donijela odluku da se zbog “gubitaka u poslovanju koji se očekuju kao posljedica primjene preventivnih mjera zbog širenja koronavirusa“, za mart za 50 posto umanjuje zakupnina prostora u vlasništvu tog grada.

“Mislimo da smo zakinuti ovom odlukom Kriznog štaba. Ujedno, nismo ni sigurni da li se ta odluka odnosi ili ne odnosi na nas”, kazao je u izjavi za Fenu predstavnik zakupaca Dino Babović, koji dodaje kako im je fakturisan puni iznos zakupa za mart.

On navodi kako su od direktorice JP Tržnica Selme Vidimlić dobili objašnjenje da su “indirektno, a ne direktno pod Gradskom upravom“.

“Nije nam jasno, hoćemo da nam se to obrazloži. Mi ne možemo platiti zakupnine ako ne radimo, a naravno da ne radimo, jer situacija je takva kakva jeste. Ko zna koliko će to mjeseci da traje. Ako oni misle da ćemo mi plaćati svoje zakupnine, a ne raditi, to neće moći”, ističe Babović.

Direktorica Vidimlić ističe kako se odluka Gradske uprave odnosi samo na prostore kojima upravlja Grad.

“Grad ne može donijeti odluku za naše prostore, a mi imamo svoj cjenovnik o zakupu, koji se nije mijenjao. Ja ne znam u kojem će to pravcu ići – da li će biti inicijativa za izmjenu cjenovnika zakupa, a trenutno nemam u najavi ni sjednicu Nadzornog odbora preduzeća, koji je nadležan za takve odluke”, kaže direktorica Vidimlić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here