Novi SUV Peugeot 2008

Prema dimenzijama je pravi SUV koji će vas svojim posebno efikasnim i prepoznatljivim stilom potpuno očarati.

91

Za sve one koji su spremni da unesu u svijet automobilizma novi poticaj, PEUGEOT otkriva novi SUV 2008.

Kao strastveni i najvatreniji zagovornik vizije marke PEUGEOT o budućnosti, nudi nam ultra modernu interpretaciju instinktivnih i svestranih doživljaja u vožnji. Prema dimenzijama je pravi SUV koji će vas svojim posebno efikasnim i prepoznatljivim stilom potpuno očarati.

Ovo ultra tehnološko napredno vozilo dobilo je PEUGEOT i-Cockpit® 3D nove generacije te opremu i sisteme za pomoć u vožnji koje su dizajnirali vrhunski PEUGEOTOVI stručnjaci.

Moguć je odabir između više vrsta pogona odnosno između tri tipa motora: električni, benzinski i dizelski od kojih baš svi nude izuzetno stimulativne i intenzivne osjećaje.

OČARAVAJUĆI SUV 

Svojim snažnim i prepoznatljivim stilskim dizajnom, novi SUV PEUGEOT 2008 je pravo isklesano umjetničko djelo i predmet požude. Njime ćemo ostvariti naše ambicije i početi pisati novu stranicu u historiji PEUGEOTOVIH SUV-a, jer je potpuno u skladu s modelima iz aktualnog prodajnog izbora, a ujedno se odlikuje potpuno svojstvenom osobnošću.

Uravnotežene linije i opće proporcije dokazuju da je u pitanju potpuno pravi SUV sa nazad pomjerenim vjetrobranskim staklom i vodoravnim poklopcem motornog prostora, što daje cjelokupnom izgledu veću draž. Vozilo je čvrsto usidreno na točkovima, krase ga zakrivljene i zaobljene linije, a ujedno je i veoma sigurno. Prepoznatljivi prednji dio se kao pravi statusni simbol odlikuje snažnom i ravnom ukrasnom maskom (u boji karoserije za električne izvedbe), isklesanim poklopcem motornog prostora i dnevnim LED svjetlima koja nestaju pod prednjim farovima i ponovo se prikazuju nešto niže.

O poboljšanjima vozila u oblasti kvalitete i elegancije svjedoče dvobojni krov u kombinaciji crne Black Diamond i zadnji stub s ugrađenim oznakama za izvedbe GT Line i GT.

Kao i svi ostali modeli marke i ovaj model krase svjetlosno prepoznatljive LED diode u obliku tri lavlje kandže koje imaju obnovljen izgled. Kako danju tako i noću primijetit ćete ih uključene kod svih izvedbi, a za bogatije opremljene izvedbe i u prednjim farovima. Ovisno o državi, prednji farovi svih izvedbi opremljeni su i LED tehnologijom.

Intuitivna višenamjenskost i kontrolirana udobnost

Zahvaljujući izuzetno prostranim zadnjim sjedalima (najnoviji rekord za novu platformu CMP), novi SUV PEUGEOT 2008 je zaista svestrano praktično sportsko terensko vozilo. Sa 4,30 m dužine i 2,60 m međuosovinskog razmaka nudi veoma veliki prtljažnik sa 434 litara zapremine (po standardu VDA V210) i to bez obzira na tip motora, tako i za izvedbu na 100 % električni pogon! Za modularni raspored pobrinut će se pod u dva nivoa (ovisno o izvedbi) s kojim se nakon preklapanja zadnje klupe za sjedenje dobija potpuno ravan pod.

U brojna i neka nadasve inovativna mjesta za odlaganje mogu se odložiti svi predmeti za svakodnevnu upotrebu. Osim klasičnih pretinaca u vratima i pretinaca za sitnice, na raspolaganju je i veliko mjesto za odlaganje ispod središnjeg naslona za ruke između prednjih sjedala i prostor za odlaganje ispred ručice mjenjača. Na donjem dijelu središnje upravljačke table možemo naći i diskretno ugrađeno mjesto za odlaganje. U njemu se nalazi izuzetno praktična površina za indukcijsko punjenje, a na njegov poklopac u otvorenom položaju možemo odložiti pametni telefon.

Još tehnološki napredniji: novi PEUGEOT i-Cockpit® 3D

PEUGEOT i-Cockpit® je dizajniran na istim osnovnim smjernicama kao do sada i pruža bezbrižnu ergonomiju da bi probudio vaša osjetila:

– kompaktan volan za praktičnije upravljanje i bolje držanje,

– veliki ekran na dodir HD na dohvat ruke i u vidnom polju,

– i od sada i inovativna instrument tabla 3D u visini očiju.

Novi SUV PEUGEOT 2008 opremljen je sa potpuno novom verzijom ove digitalne instrument table koja je inače veoma omiljena među našim kupcima i s kojom je opremljeno već više od miliona PEUGEOTOV širom svijeta.

Moderan, poveziv i tehnološki napredan

U opremu i sisteme za pomoć u vožnji, koji su preuzeti od bogatijih automobilskih segmenata, uloženo je najbolje stručno znanje marke PEUGEOT, zato su za ovaj segment prava inovacija i velika rijetkost. Ovaj zadivljujuće bogat tehnološki arsenal obuhvata posebno:

– sistem Drive Assist koji otvara put polu-autonomnoj vožnji i spaja:

  • aktivnu pomoć u zadržavanju vozila na voznoj traci u kombinaciji sa sistemom Lane Positionning koji izabere točan položaj vozila na voznoj traci,
  • prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop & Go kod automatskog mjenjača EAT8,

– Park Assist koji automatski upravlja smjerom vožnje pri ulasku i izlasku iz parking mjesta, ostavljajući samo 60 cm između vozila nakon parkiranja,

– automatsko kočenje u nuždi posljednje generacije koje prepoznaje pješake i bicikliste, kako danju tako i noću, i to od brzine 5 km/h do 140 km/h),

– aktivno upozorenje na nenamjernu promjenu vozne trake (ili prekoračenje podne crte),

– upozorenje na vozačevu nepažnju koje po potrebi preporučuje pauzu,

– automatsko prebacivanje dugih svjetala, kako bi se vozač mogao još više usredotočiti na cestu,

– prošireni sistem za prepoznavanje prometnih znakova (jednosmjerna cesta, stop) s preporukom za prometne znakove s ograničenjem brzine,

– nadzor mrtvog kuta,

– električna parking kočnica.

Kao nezaobilazni saputnici u svakodnevnom životu, pametni telefoni će imati svoju ulogu i u novom PEUGEOTU 2008. Informacije će biti prikazane na središnjem ekranu zahvaljujući funkciji MirrorScreen s protokolima za uspostavljanje veze MirrorLink™, Apple CarPlay™ i Android Auto™.

UZBUDLJIVE MOGUĆNOSTI

Novi SUV PEUGEOT 2008 je dizajniran na potpuno novoj i učinkovitoj modularnoj platformi posljednje generacije CMP (Common Modular Platform) koja je prikladna za više izvora energije. Kupac može slobodno odabrati svoj tip motora prema vlastitim potrebama i navikama: 100% električni, benzinski ili dizelski.

Za vožnju “à la carte” je kod nekih izvedbi dostupan i izbornik načina vožnje: «Eco», «Normal» i «Sport».

Oni koji  žele priuštiti još više avantura mogu doplatni sistem Grip Control opremiti funkcijom za kontrolu brzine tokom spuštanja (HADC) s kojim će u potpunosti i potpuno sigurno zadržati kontrolu nad svojim vozilom i njegovu smjer vožnje na nizbrdicama.

Učinkovitost je bila temelj razvojnog dizajna, zato su svi motori dobili upravljanje otvorom za dovod zraka, felge imaju otvore za usmjereni protok zraka, a podvozje aerodinamični oblik, što zajedno osigurava kontrolirani protok zraka i posljedično optimizirani koeficijent aerodinamičnog otpora.

Izbor vozila je podijeljen na četiri nivoa opreme: Active, Allure, GT Line i GT, od toga su svi dostupni za 100 % električni, benzinski ili dizelski pogon.

Najbogatije izvedbe, GT Line i GT, odlikuju se prepoznatljivim stilskim atributima:

– farovi Full LED sa svjetlosnom signaturom u obliku tri lavlje kandže,

– 18-inčne aluminijske felge s dijamantnom obradom s ukrasnim umetcima,

– putnički prostor s preciznim detaljima: crna obloga krova, ukrasni šavovi u Adamite boji, ambijentalno osvjetljenje prtljažnog prostora, dinamična sjedala, aluminijski set papučica.

Uzbudljivo zadovoljstvo u vožnji Full Electric

Električna energija može biti i magična, zato će se s prvim električnim SUV-om marke PEUGEOT moći iskusiti nova razina osjećaja. U 100 % električnom načinu pogona vozač će imati na raspolaganju izuzetno visok odziv i potpuno nečujno djelovanje bez bilo kakvih vibracija. Ovim zadovoljstvima pridružuje se i mogućnost slobodnog kretanja po gradu i u područjima gdje su uvedena ograničenja prometnog režima.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here