Prva transverzala i trolejbus ka Vogošći prioriteti Vlade Kantona Sarajevo

Već na jesen ove godine će biti operativna sredstva za obnovu kontaktne mreže trolejbuskog saobraćaja i izgradnju podstanica u Hotonju i Vogošći

102

Strateško opredjeljenje Vlade KS  je otvaranje Kantona Sarajevo, prema sjevernim i zapadnim izlazima iz grada a to znači, da su i izgradnja Prve transverzale i povezivanje Vogošće sa centralnim dijelom Sarajeva trolejbuskim saobraćajem, prioriteti Vlade Kantona Sarajevo.

Ovo je na današnjem sastanku sa načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajićem poručio premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić. Potcrtao je kako će Vlada na čijem je čelu sigurno imati senzibiliteta za potrebe građana Vogošće, a posebno kod realizacije projekta koji su od značaja i za Vogošću i centralni dio Sarajevo, a takvi su projekti Prva transverzala i trolejbuska linija do Vogošće.

Sastanku su prisustvovali i ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić, kao i pomoćnik općinskog načelnika za urbanizam i prostorno planiranje Hakija Delić.

Ovom prilikom, ministar Kalem je najavio da će već na jesen ove godine biti operativna sredstva za obnovu kontaktne mreže trolejbuskog saobraćaja i izgradnju podstanica u Hotonju i Vogošći, dok je ministar Kapidžić pojasnio kako je ovaj projekt važan dio uvođenja električnog saobraćaja što je jedna od strateških mjera za smanjenje zagađenja u Kantonu Sarajevo.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here