LANACO platinum sponzor NetWork 10 konferencije

Predstavnici kompanije LANACO i Microsofta BiH su izrazili zadovoljstvo nastavkom saradnje i istakli njen strateški značaj za obje strane.

69

Na danas održanoj konferenciji za novinare u Sarajevu, povodom najave NetWork 10 konferencije, a koja će se održati u periodu od 25.marta do 27.  marta 2020. godine u Grand Hotelu Neum, predstavnici kompanije LANACO i Microsofta BiH su izrazili zadovoljstvo nastavkom saradnje i istakli njen strateški značaj za obje strane. Danas gotovo sve kompanije postaju digitalne, a LANACO sa svojim softverskim rješenjima i infrastrukturom pomaže različitim industrijama da unaprijede poslovanje u skladu sa globalnim tržišnim trendovima.

Kao najveća privatna IT kompanija u BiH, LANACO danas prolazi kroz procese tranzicije sa ciljem zadržavanja stečenih pozicija i širenja na globalno tržište, nastojeći da sa svojim dugogodišnjim iskustvom uvijek isporuči nova inovativna rješenja namijenjena brojnim oblastima.

Zoran Bojanić, sistem inženjer za računarske mreže u kompaniji LANACO  i jedan od predavača na ovogodišnjem NetWorku, ističe da je ova konferencija odlična prilika za razmjenu znanja i iskustva tehnoloških stručnjaka, ali i svih onih koji žele da uz pomoć savremenih tehnologija osnaže svoje poslovanje.

Mirad Maglić, Country Representative Microsoft BiH, također je istaknuo prednosti nove saradnje.

„NetWork je najveća tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini i predstavlja koncentrator i  katalizator znanja, mjesto okupljanja domaćih i stranih IT stručnjaka i sredstvo za uspostavljanje i unapređenje poslovnih i ličnih veza i poznanstava.  Izuzetno mi je drago da je Microsoft kroz proteklih deset godina uvijek bio blizak konferenciji, zajedno s našim partnerom Lanacom, kao i mnogim drugima, i jako mi je drago što je NetWork konferencija postala istinski prepoznatljiv regionalni brand“, kazao je Maglić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here